İstanbul’da Carmen gecesi

İstanbul’da Carmen gecesi
13’üncü Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nde bu kez dünyaca ünlü Carmen operası sanatseverlerle buluştu.Haliç Kültür Merkezi Açık Hava Sahnesi’ni dolduran opera meraklıları sanatla dolu bir gece geçirdi. Kültür...

13’üncü Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nde bu kez dünyaca ünlü Carmen operası sanatseverlerle buluştu.

Haliç Kültür Merkezi Açık Hava Sahnesi’ni dolduran opera meraklıları sanatla dolu bir gece geçirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da operayı izledi.


Ünlü Rumen mezzo-soprano Ramona Zaharia›nın «Carmen» rolünü canlandırdığı operada, «Don Jose»yi Ali Murat Erengül, «Escamillo»yu ise Murat Güney yorumladı. “Micaela” rolünde Gülbin Günay, “Zuniga” rolünde Göktuğ Alpaşar, “Morales” rolünde Utku Bayburt, “Frasquita” rolünde Anna Sirel Etyemez, “Mercedes” rolünde Elif Tuba Tekışık, “Le Dancarie” rolünde Alp Köksal ve “Le Remendado” rolünde ise Onur Turan sahne aldı.

Dünyanın seçkin opera eserlerinden biri olan ve dünya genelinde çokça sahnelenen operaların başında gelen “Carmen”, ünlü İtalyan Rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini’nin prodüksiyonu ve Ayşem Sunal Savaşkurt’un koreografisi ile hazırlandı.

Gösteride, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı Zdravko Lazarov yönetirken, koro şefliğini Paolo Villa üstlendi.