İstanbul’da da sıkı güvenlik önlemi vardı

İstanbul’da da sıkı güvenlik önlemi vardı
HDP yürüyüşün 2’nci gününde Esenyurt Meydanı'nda halkla buluştu. Burada konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Mutlaka kazanacağız” dedi. HDP Esenyurt İlçe Örgütü binasını ablukaya alan polis, bina çevresine...

HDP yürüyüşün 2’nci gününde Esenyurt Meydanı'nda halkla buluştu. Burada konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Mutlaka kazanacağız” dedi. HDP Esenyurt İlçe Örgütü binasını ablukaya alan polis, bina çevresine TOMA ve gözaltı araçları yerleştirerek sokağı araç girişine kapattı. Esenyurt meydanı bariyerlerle çeviren polis meydana girişleri engelledi. HDP Esenyurt İlçe binasından vekiller dışarı çıkarak ara sokaklarda yürüyüş gerçekleştirdi.
Polis, meydana yürümek isteyen kitlenin önünü keserek, daha fazla yürümesine izin vermedi. Esenyurt Meydanı’nda yapılması planlanan açıklama, başka bir alanda yapıldı. Oluç burada yaptığı açıklamada, "Biliyoruz ki hep beraber Türkiye’de bugün demokrasi işlemiyor. Tam tersine sorunlu da olsa kâğıt üzerinde var olan Anayasa’yı bile çiğneyen adımlar vardı. Ama bu saldırıların, bu hukuksuzlukların, bu Anayasa ve yasa çiğnemenin HDP'ye dönük olduğunu düşünmüyoruz. Bütün toplumsal ve siyasal muhalefete ister parlamento içinde olsun ister parlamento dışında olsun bütün toplumsal muhalefete yönelik saldırılar olarak değerlendiriyoruz bunları" diye konuştu. Oluç “Derdimiz konuşarak toplumsal müzakerenin, uzlaşmanın, barışın önünün açılmasıdır” dedi.