İstanbul’da deneme yaptık

İstanbul’da deneme yaptık
Türk Lirası’nın yabancı para birimleri karşısında rekor değer kaybı, ekonomideki kötü gidişat ve hayat pahalılığı ile kriz büyürken İngiliz Financial Times gazetesi, kapsamlı bir analiz yayınladı.CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun...

Türk Lirası’nın yabancı para birimleri karşısında rekor değer kaybı, ekonomideki kötü gidişat ve hayat pahalılığı ile kriz büyürken İngiliz Financial Times gazetesi, kapsamlı bir analiz yayınladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun demecine yer verilen yazı, “Muhalefet lideri, Erdoğan’a meydan okumak için olağan dışı bir ittifakın şekillenmesine yardım ediyor” başlığını taşıdı. FT analizinde, “Kılıçdaroğlu’nun CHP’si ve rakip partiler, Cumhurbaşkanı’nı devirmek için derin farklılıkları bir kenara bırakıp güçlerini birleştirdi” yorumuna yer verdi.

Financial Times, “Ülke ekonomik krizle cebelleşirken çift haneli enflasyon ve TL’nin değer kaybetmesiyle Kılıçdaroğlu, muhalefet partileriyle oluşturduğu birliğin, Erdoğan ve onun müttefiklerinin oylarından daha fazla olduğunu gördü. Bu koalisyon, 2023’te ya da daha erken yapılabileceği konuşulan seçimlerde Cumhurbaşkanı’nı devirebileceğine inanıyor” yorumunu yaptı.

Analistlerin giderek otoriterleşen Erdoğan’ın seçimleri kaybederse sessiz kalmayacağı konusunda uyardığı aktarılan analizde, Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasının ardından sonuçların iptal edildiği İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerini örnek olarak gösterdikleri belirtildi. FT, “Kılıçdaroğlu, bu tür endişeleri ortadan kaldırıyor” yorumunu yaptı.

BIRAKMAK İSTEMEYECEK AMA GÖNDERECEĞİZ
CHP lideri demecinde, Erdoğan’ın İstanbul’daki seçimlere itirazının kamuoyundaki tepkisine işaret ederek Cumhurbaşkanı’nın mağlup olması durumunda iktidarı barışçıl bir şekilde bırakmak zorunda kalacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, “İstanbul, bir deneme çalışmasıydı. İktidarı bırakmak istemeyecek ama biz onu göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, “Erdoğan taraftarlarının da muhalefetin zaferinden korkmasına gerek olmadığını” belirterek, “Ülkeyi kin, öfke ve intikamla yönetmeyeceğiz” dedi.