İstanbul’da evler Türkiye’den yüzde 67 daha pahalı

İstanbul’da evler Türkiye’den yüzde 67 daha pahalı
İstanbul’'daki ev fiyatlarıyla Türkiye’nin ger kalan 80 ili arasındaki ev fiyatları arasında büyük bir uçurum bulunuyor. Konutların metrekare bedelinin ülkenin geri kalanından yüzde 67 daha pahalı olduğu İstanbul’da geçen...

İstanbul’'daki ev fiyatlarıyla Türkiye’nin ger kalan 80 ili arasındaki ev fiyatları arasında büyük bir uçurum bulunuyor. Konutların metrekare bedelinin ülkenin geri kalanından yüzde 67 daha pahalı olduğu İstanbul’da geçen yıla göre konut satışları yüzde 55,8 azaldı.

Mayıs ayına ilişkin konut satış istatistiklerini yayımlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstatistik Ofisi’nin verilerine göre yıllık satışta düşüş yaşandı ancak konut kredi faizlerinin düşmesiyle beraber mayıs ayında konut satışları nisana göre yüzde 25 oranında arttı.

Satılan konutların büyük bir kısmı yüzde 66,7 ile ikinci el olurken,  yüzde 33,3 oranında sıfır konut satıldı. Sıfır konut satışlarındaki daralma yüzde 65,4 olarak gerçekleşirken, ikinci el konutlarında ise yüzde 48,7 oldu.

Mayıs ayında toplam 7640 konutun satıldığı İstanbul’da en yüksek satış 956 adet ile Esenyurt ilçesinde yaşandı. Esenyurt’u Beylikdüzü takip ederken, bu ilçedeki artış dikkat çekti. İstanbul’da satışların nisana göre en hızlı arttığı ikinci ilçe Beylikdüzü oldu. Nisanda 298 adet konut satılan ilçede mayısta satışlar yüzde 135 oranında artarak 703’e yükseldi.