İstanbul’da hastanelere başvuru yüzde 20 arttı

Son Güncellenme Tarihi: Mart 9, 2021 / 12:15

Normalleşme sürecine girilen dönemde İstanbul’da 100 bin kişide 89.90 olan vakanın 111.57’ye çıkması tehlike çanlarını yeniden çaldı. Kırmızıya dönen İstanbul’daki durumu İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Habertürk’e değerlendirdi. 1 Mart’ta normalleşmenin başlayacağı haberiyle toplumda bir rahatlama olduğunu söyleyen Tükek, “Vakalarda 5-6 bin bandı 11 binlere yükseldi. Bunun hastanelere yansımasını net olarak gördük. Hastaneye başvuran hasta ve pozitiflik oranında artış meydana geldi” dedi.
Gelecek birkaç gün içerisinde normalleşmenin karşılığının vaka sayılarına yansıyacağını belirten Tükek, “İstanbul’da İngiliz mutantında artış var. Önlemler sıkılaştırılmazsa vaka sayıları artacaktır. Sıkıntılı olan durum, vakaların artmasından çok hastanelere başvuruların artması ve eski hale dönülmesi. Bu vaziyete gelmeden önlemler alınmalı. İstanbul’daki hastanelere başvurularda yüzde 20-30 civarında artış oldu” diye konuştu.

İstanbul’da maskesiz oturmak için çok erken

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz da İstanbul konusunda uyarıda bulunarak, kapalı mekanlarda maskesiz bir şekilde kahve içmek için henüz erken olduğunu vurguladı. Şu anda İstanbul’da enfeksiyon insidansı (yeni olguların nüfusa oranı) ve test pozitiflik oranlarının artış gösterdiğini söyleyen Prof. Dr. Yavuz, “Dolayısıyla kapalı bir ortama girip orada maskesiz kaldığımız zaman, enfeksiyon edinme riskimiz de yüksek olarak değerlendiriliyor. Ben şahsen böyle bir riski almak istemem. Dışarıda açık havada kalabiliyorsanız mesafeyi de koruyarak belki bir kahve içebilirsiniz. Ama sayıyı da çok düşük tutmak lazım, açık havayı tercih etmek lazım, kapalı ortama girmek için henüz çok erken” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top