İstanbul’da Normalleşme Havayı da Kirletti

İstanbul’da Normalleşme Havayı da Kirletti
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hava kalitesi ölçüm istasyonları verilerine göre, 1 Haziran’da normalleşme süreciyle birlikte İstanbul’da hava kirliliği oranının yüzde 38 arttığı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hava kalitesi ölçüm istasyonları verilerine göre, 1 Haziran’da normalleşme süreciyle birlikte İstanbul’da hava kirliliği oranının yüzde 38 arttığı anlaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ‘havakalitesi’ web sitesinden online olarak izlenebilen hava kirliliği verilerine göre, Covid 19 salgınıyla ilgili tedbirlerin başlamasıyla birlikte Mart, Nisan ve Mayıs aylarında büyük oranda azalan hava kirliliği oranları normalleşme tedbirlerinin başladığı 1 Haziran itibariyle yeniden artışa geçti.

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Hüseyin Toros, Hava kirliliğinin azaldığı dönemde açık havada İstanbul'dan Uludağ'ın rahat bir şekilde görüldüğünü belirterek " Normalleşme sürecine geçilmesiyle beraber insanlar yeniden dışarıda ve araç kullanımı artmaya başladı. Bu da iyileşen havanın yeniden kirlenmesine neden oldu" dedi.

İnsanların soluduğu havanın kaliteli olması gerektiğinin altını çizen Toros, "Soluduğumuz hava iyi olursa solunum sistemlerimiz iyi çalışır. Hele ki koronavirüsle mücadele ettiğimiz dönemde havanın kalitesinin iyi olması sağlığımız açısından da önemli." ifadelerini kullandı.