İstanbul'da oynanan son Şampiyonlar Ligi finalinde ne yaşandı?

İstanbul'da oynanan son Şampiyonlar Ligi finalinde ne yaşandı?
Inter ve Manchester City arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi final maçına bu yıl İstanbul ev sahipliği yapıyor. İstanbul'da ilk kez 2005 senesinde, 18 yıl önce Şampiyonlar Ligi finali oynanmıştı. İstanbul'daki ilk final...

Inter ve Manchester City arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi final maçına bu yıl İstanbul ev sahipliği yapıyor. İstanbul'da ilk kez 2005 senesinde, 18 yıl önce Şampiyonlar Ligi finali oynanmıştı.

İstanbul'daki ilk final 2005 yılında yine aynı statta oynanmış ve futbol tarihine 'Istanbul Miracle' (İstanbul Mucizesi) adıyla geçmişti.

Duvar'ın derlediği habere göre, 25 Mayıs 2005'te İngiltere'nin Liverpool ve İtalya'nın Milan takımları, İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya hızlı başlayan Milan, 1. dakikada Paolo Maldini'nin golüyle 1-0 öne geçti. 38 ve 44. dakikalarda Hernan Crespo'nun golleriyle Milan ilk yarıyı 3-0 önde kapattı.

Ancelotti yönetimindeki Milan'ın kupayı kazanmasına kesin gözüyle bakılıyordu.

İkinci yarıya ise Liverpool hızlı başladı. 54. dakikada kaptan Steven Gerrard farkı 2'ye indirdi. 2 dakika sonra Vladimir Smicer, ondan 4 dakika sonra da Xabi Alonso'nun golleriyle skor 3-3 oldu.


70 bin kişinin izlediği finalde 90 dakika 3-3 sona erdi. 15'er dakikadan oynanan 2 uzatma devresinde de taraflar gol bulamayınca maç penaltılara gitti. Rafael Benitez yönetimindeki Liverpool seri penaltı atışlarında rakibini 2-3 mağlup etti ve kupayı 5. kez müzesine götürdü.

Liverpool'un geri dönüşü 'Istanbul Miracle' diye anıldı ve futbol tarihine geçti. İki ekip daha sonra 2007 yılında komşu Yunanistan'da düzenlenen finalde tekrar karşılaştı. O maçı ise 2-1'lik skorla Milan kazandı.

İstanbul'un 18 yıl aradan sonra yeniden ev sahipliği yapacağı Şampiyonlar Ligi finalinde yine bir İngiltere ve bir İtalya takımı karşı karşıya gelecek. Yine teknik direktörlerden biri İtalyan ve biri İspanyol oldu.