İstanbul'da salgında üçüncü dalgaya girildi

İstanbul'da salgında üçüncü dalgaya girildi
İllere göre haftalık yayınlanan haritaya göre, İstanbul'da 100 bin nüfusa düşen vaka sayısının 178'lere ulaştı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, İstanbul'da, salgında üçüncü dalgaya girildiğini söyledi.İstanbul'da...

İllere göre haftalık yayınlanan haritaya göre, İstanbul'da 100 bin nüfusa düşen vaka sayısının 178'lere ulaştı. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, İstanbul'da, salgında üçüncü dalgaya girildiğini söyledi.

İstanbul'da vaka sayılarında günlerdir yukarı doğru bir çıkış söz konusu olduğuna değinen Prof. Dr. Yavuz, şunları söyledi:

"Test pozitiflik oranları yüzde 10'u geçti. Durum, üçüncü dalganın İstanbul'da etkisini gösterdiğini, henüz pik noktasına da ulaşmadığımızı gösteriyor. Açılmanın etkisini bu hafta başından itibaren görüyoruz. Kendi kurumumuz açısından söyleyecek olursam, geçen haftaya göre belirgin bir fark var. Pazartesiden beri çok yüksek sayıda hasta geliyor. Test pozitiflik oranı da bizde de yüzde 12 civarında. Önümüzdeki haftalarda da sıkıntılı günler yaşayabileceğimizi düşünüyorum."