İstanbul’daki tarihi sur çöktü

İstanbul’daki tarihi sur çöktü
İstanbul Topkapı’daki tarihi surlarda çökme meydana geldi.  Topkapı’da Sulukule Caddesi üzerindeki tarihi surların bir kısmında öğle saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle çökme meydana geldi.Haber verilmesi üzerine olay...

İstanbul Topkapı’daki tarihi surlarda çökme meydana geldi.  Topkapı’da Sulukule Caddesi üzerindeki tarihi surların bir kısmında öğle saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle çökme meydana geldi.
Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken polis ekipleri, çökmenin yaşandığı alanın çevresine şerit çekti.  Belediye ekipleri, surlardan düşen taşları kaldırmak için çalışma başlattı.
RESTORE EDİLMİŞTİ
İstanbul’daki tarihi surlar metruk hale dönüştüğünden restorasyon kararı alınmıştı. 2018 yılında başlanan ve 2019 Kasım’da tamamlanması planlanan tarihi surlar için yapılan restorasyon çalışması için 25 milyon lira harcanacağı duyurulmuştu. Yaşanan çökmenin nedeni açıklanmazken, restorasyon hatası olup olmadığı ise akıllara gelen ilk soru oldu.