İstanbul’dan “Eşcinselleri Öldürün” çağrısı

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 30, 2020 / 07:54

LGBTİ Onur Haftası etkinlikleri, Kurtuluş’tan Tünel’e bisikletle ‘Onur Sürüşü’yle devam ederken, İstanbul’dan yayın yapan Watan TV “Eşcinselleri öldürün” çağrısı yaptı.
Bu yıl pandemi sürecine denk gelen LGBTİ Onur Haftası’nda onur yürüyüşü yapılmazken, Kurtuluş’tan tünele bisikletlerle Onur Sürüşü gerçekleştirildi. Dönme Pedal başlığıyla duyurulan etkinlik için “Yasaklara, baskılara direnerek bugünlere gelen LGBTİ+ mücadele tarihini sahipleniyor, gökkuşağı bayrağını bu kez bisikletlerimizle dalgalandırıyoruz. Dönme Pedal, yeni mücadele ve direniş yollarının peşine düşüyor, fobilere karşı pedalları döndürüyor” açıklaması yapıldı.
Onur etkinlikleri sürerken, İstanbul’dan yayın yapan Mısır’daki Müslüman Kardeşler’e bağlı Watan TV’den, eş cinsellere yönelik vahşet çağrısı yapıldı. Mısırlı TV sunucusu Hala Samir,
İslam peygamberi Hz Muhammed’in eş cinsellerin öldürülmesini emrettiğini söyledi ve Müslümanlara “Eşcinselleri öldürün” çağrısı yaptı.
Eşcinselleri öldürme konusunda örnekler vererek “Yakma, yüksekten atma” yöntemlerini öneren TV sunucusu Samir, lezbiyenliğin de İslam hukukuna göre yasak olduğunu kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın yönetim kurulunda olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği KADEM’de, LGBTİ Onur Haftası etkinliklerine sosyal medyadan tepki gösterdi. Kadem’in sosyal medya hesabından Kurtuluş Savaşı’nda cepheye giden kadınların fotoğrafı “Gerçek onur yürüyüşü budur” mesajıyla paylaşıldı.
KADEM’in bu mesajını, bir süre sonra Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın eşi, Baykar Savunma Şirketi Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar alıntılayarak, “onurlu ve güçlü” notuyla paylaştı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top