İstanbul’dan kira göçü

İstanbul’dan kira göçü
İstanbul için “Taşı toprağı altın” sözünün gerçekleştiğini söylemek mümkün artık. Çünkü barınma ve yaşama maliyetleri o kadar yükseldi ki İstanbul’da yaşayanlar daha ucuz şehirlere kaçmanın yollarını arayan...

İstanbul için “Taşı toprağı altın” sözünün gerçekleştiğini söylemek mümkün artık. Çünkü barınma ve yaşama maliyetleri o kadar yükseldi ki İstanbul’da yaşayanlar daha ucuz şehirlere kaçmanın yollarını arayan sayısı sürekli artıyor. Marketing Türkiye’de yer alan habere göre zoraki göç, İstanbul’a alternatif olarak Çanakkale ve Sakarya’yı popüler hale getirdi.

İstanbul’da barınma maliyetlerinin artmasıyla önce şehir içi göç artmış Beşiktaş, Şişli, Beyoğlu gibi merkezi ilçelerde kirasını ödeyemez hale gelenler Çatalca, Silivri, Arnavutköy gibi uzak ilçelerin yolunu tutmuştu.

Marketing Türkiye’nin haberine göre zorunlu göç, İstanbul’un alternatifi olarak Çanakkale ve Sakarya, Ankara’nın alternatifi olarak da Bolu ve Konya gibi şehirlere göçü artırdı.

‘İSTANBUL LONDRA OLMAYA HAZIRLANIYOR’
Uzaktan çalışmanın etkisiyle başlayan “tatil evlerinde yıl boyu yaşama” ve kurumsal şirketlerin “genel merkezleri büyük şehirler dışına taşıma” eğilimleri, ticari taraftaki trendleri de etkilemiş gözüküyor.

Yoğunluğu az, yaşam kalitesi yüksek şehirlerin hem markalı konut projelerini, hem de yatırımcıları çekmesi ve beş yıl içinde ekonomik büyüme ve gözde gayrimenkuller için daha fazla değer artışı sağlaması bekleniyor.

Tinyhouse’ların moda olmaktan çıkıp barınabilmek için “zorunluluk” haline gelmeye başladığı da görülüyor. Özellikle büyük şehirler için 1+1 ve 1+0 evler yeniden gündeme gelirken, bu evlerden 2+1 ev verimi almak isteyen tüketiciler için iç mimari de çok daha fazla önem kazanmaya başlayacak.