İstanbullular Cumhuriyet’i coşkuyla kutladı:‘Az kaldı, millet ne derse o olacak’

İstanbullular Cumhuriyet’i coşkuyla kutladı:‘Az kaldı, millet ne derse o olacak’
Cumhuriyet'in kuruluşunun 99. yıl dönümü nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kutlamaları Üsküdar Meydanı'nda Anadolu Ateşi gösterileriyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden gösterilerin açılış...

Cumhuriyet'in kuruluşunun 99. yıl dönümü nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kutlamaları Üsküdar Meydanı'nda Anadolu Ateşi gösterileriyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden gösterilerin açılış konuşmasını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı.

İmamoğlu konuşmasında Türkiye'nin her ne kötü yönetilse de ayakta kalmanın sebebinin cumhuriyetin sağlam temellerinde olduğunu söyledi. "Bir avuç insan haddini bilecek. Seçilmiş ya da atanmış olsun, hiçbir yönetici, kendisini bu ülkenin sahibi göremez." diyen İmamoğlu, "Görürse de Cumhuriyetin eşit yurttaşları gereğini yapar, yollar." dedi.

İmamoğlu, "Cumhuriyetimizin güçlü bir demokrasiyle tam ve gerçek bir adaletle hep birlikte taçlandıracağız, yolumuz açık oldu. Az kaldı, millet ne derse o olacak. 100. yılda her şey çok güzel olacak." diye konuştu.

Etkinlikte Selda Bağcan sahne aldı. Ayrıca İstanbulluları büyüleyen bir havai fişek gösterisi yapıldı.