İstanbul’un 120 yıllık eczanesi müze oluyor

İstanbul’un 120 yıllık eczanesi müze oluyor
İstanbul’un en eski eczanelerinden biri olan Moda’daki eczanenin sahibi Melih Ziya Sezer, 90 yaşında öldü. Babasından devraldığı eczanede yıllardır şifa dağıtan Sezer’in ölümünün ardından 120 yıllık eczanenin müze...

İstanbul’un en eski eczanelerinden biri olan Moda’daki eczanenin sahibi Melih Ziya Sezer, 90 yaşında öldü. Babasından devraldığı eczanede yıllardır şifa dağıtan Sezer’in ölümünün ardından 120 yıllık eczanenin müze olacağı öğrenildi. İstanbul Eczacılar Odası’nın da eski başkanlarından Sezer’in vefatı sonrası Yeni Moda Eczanesi’nin akibeti merak konusu oldu.


Babasının vefatı nedeniyle yaşadığı büyük üzüntüyü ifade eden Marmara Üniversitesi Eczacılık Teknolojisi Bölümü, Farmasötik Biyoteknoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Demir Sezer, eczanenin müze olacağını söyledi.

Sezer, özetle şunları söyledi: “1928’de çıkan Tahdit Kanunu gereği Kızıltoprak’taki iki eczaneden birinin kapanması gerektiğinden, Moda’ya taşındı ve ismi ‘Moda Eczanesi’ olarak değişti. 1936 yılında Faik İskender Bey vefat edince, Moda Eczanesi satılığa çıktı ve babam bu eczaneyi satın aldı. 1950 yılından bu yana eczaneyi ben idare etmeye başladım. Bu eczane 1937 yılından beri bizim aile tarafından işletiliyor.”