İstediğini yaptırsa da kan kaybediyor

İstediğini yaptırsa da kan kaybediyor
Metropoll Araştırma’nın yaptığı son ankete göre, seçmenin yüzde 69’u bu pazar bir milletvekili seçimi olsa daha önce oy verdiği partiyi tercih edeceğini söylüyor. Seçmenin yüzde 16’sı ise gelecek seçimde başka bir partiye...

Metropoll Araştırma’nın yaptığı son ankete göre, seçmenin yüzde 69’u bu pazar bir milletvekili seçimi olsa daha önce oy verdiği partiyi tercih edeceğini söylüyor. Seçmenin yüzde 16’sı ise gelecek seçimde başka bir partiye oy vereceğini belirtti. Kararsız olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 8,3, “Fikrim/cevabım yok” diyenlerin oranı yüzde 7 oldu.
İktidar partisi hemen her isteğini yerine getirse de MHP, en çok seçmen kaybeden parti oldu; seçmeninin yüzde 51.6’sı, yeni bir seçimde başka bir partiye oy vereceklerini dile getirdi. MHP seçmeninde kararsızların oranı yüzde 1.2, ‘Fikrim yok’ diyenlerin oranı 2.5 olarak ölçüldü.
Seçmen kaybında MHP’yi Saadet Partisi izledi. Saadet seçmeninin yüzde 20’si başka bir partiye oy verme eğiliminde. En çok seçmen kaybeden üçüncü parti de CHP. Yüzde 20 oranında katılımcı “Bu pazar seçim olsa oyumu başka partiye atarım” seçeneğini işaretledi. AK Parti’nin oy kaybı ise yüzde 11 olarak ölçüldü. AK Partili seçmenin yüzde 9’u kararsız, yüzde 5.1’i ‘Fikrim Yok’ seçeneğini işaretledi.
İYİ Partili seçmenin yüzde 9.2’si yeni bir seçimde başka partiye oy vereceklerini dile getirdi. HDP’deki seçmen kaybı ise yüzde 5.9 oldu. Yüzde 10.1 kararsız olduğunu ifade etti. Yüzde 8.9 ise ‘Fikrim yok/Kararsızım) seçeneğini işaretledi.