İşten çıkarma yasağı uzatılıyor

İşten çıkarma yasağı uzatılıyor
Salgına karşı alınan ekonomik tedbirler kapsamında getirilen işten çıkarma yasağının bir süre daha uzatılayacağını açıklayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “İlave istihdam sağlayan...

Salgına karşı alınan ekonomik tedbirler kapsamında getirilen işten çıkarma yasağının bir süre daha uzatılayacağını açıklayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “İlave istihdam sağlayan işverenlere de 'ilave istihdam desteği' adı altında bir destek sunacağız” ifadelerini kullandı.

Bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, nakdi ücret desteği alan vatandaş sayısının 1 milyon 358 bine ulaştığını belirterek, “1 milyar 700 milyon gibi de bir kaynağı çalışanlarımıza aktarmış durumdayız. Ücretsiz izne çıkan çalışanlarımız için. Dolayısıyla fesih kısıtı pandemi döneminde çalışanımızı korumak için önemli bir unsurdu. İnşallah istihdamımızı ve çalışanlarımızı korumak için bir süre daha uzatmayı düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı'nın işten çıkarma yasağını 3 ay daha uzatma yetkisi bulunuyor” dedi.

Selçuk kıdem tazminatı düzenlemesine ilişkin olarak ise şunları söyledi:

“Hazine ve Maliye Bakanlığımızla çalıştığımız bir model. Temel hedefimiz çalışanımızın emekli olduğunda daha iyi bir gelir seviyesi sağlamak, ülkemize 2. ve 3. basamağı kazandırabilmek.”