İstifa eden vekiller mektubu tekrardan ortaya çıkardı

İstifa eden vekiller mektubu tekrardan ortaya çıkardı
CHP'de parti yönetimi ile politikaları eleştiren ve Memleket Hareketi başlatan Muharrem İnce'nin kuracağı partiye geçeceği iddia edilen Yalova Milletvekili Özcan Özel, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Karabük Milletvekili...

CHP'de parti yönetimi ile politikaları eleştiren ve Memleket Hareketi başlatan Muharrem İnce'nin kuracağı partiye geçeceği iddia edilen Yalova Milletvekili Özcan Özel, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, parti yönetimini "kurucu değerlerden uzaklaşmakla" suçlayarak istifa etti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 3 milletvekilinin partiye zarar vererek ayrıldıklarını belirterek, "Saray operasyonları CHP'yi asla yolundan döndüremeyecektir" dedi.

Özel’in açıklamalarının ardından Mehmet Ali Çelebi, 10 Aralık’ta parti yönetimine sundukları mektuptaki talepleri tekrar sıralayarak maddeleri CHP üyeleri arasında referanduma götürelim çağrısı yaptı. Çelebi dün Twitter yaptığı paylaşımda, "Kabul görmezse milletvekilliğinden de istifa edeceğim. Hodri meydan!" ifadelerini kullandı. Çelebi’nin daha önce parti yönetimine ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunduğu talepler özetle şöyle:

  1. Atatürk ile sorunu olanların görevden alınması. Marjinal bir yapı olan 10 Aralık Hareketi’ne geçit verilmemesi
  2. Muharrem İnce’nin ikna edilerek parti içi birliğin sağlanması
  3. İttifak görüşmelerinin seçim sahtına bırakılması, birinci parti olmak için çaba harcanması
  4. HDP yönetimi ile ilişkilere net mesafe konulması
  5. Kurucu değerlerle ilgili en ufak taviz verilmemesi
  6. Parti içi demokrasi adımları atılması