İstiklal bombacısının ‘kardeşleri IŞİD saflarında öldü’ iddiası

İstiklal bombacısının ‘kardeşleri IŞİD saflarında öldü’ iddiası
Türkiye’nin terör örgütü olarak nitelendirdiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) komutanı Mazlum Kobani, İstiklal Caddesi’ndeki saldırıda bombayı yerleştiren isim olan Ahlam Albashır’in üç kardeşinin IŞİD için savaşırken...

Türkiye’nin terör örgütü olarak nitelendirdiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) komutanı Mazlum Kobani, İstiklal Caddesi’ndeki saldırıda bombayı yerleştiren isim olan Ahlam Albashır’in üç kardeşinin IŞİD için savaşırken öldüğünü öne sürdü.

Al Monitor’den Amberin Zaman’a konuşan Kobani, “İstanbul’daki bombalı saldırıdan kimin sorumlu olduğunu düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Birçok araştırma yaptık ve saldırının Türkiye’nin kontrolünde faaliyet gösteren Suriyeli muhalif gruplar tarafından gerçekleştirildiği sonucuna vardık” yanıtını verdi.

“Bombayı yerleştirdiği için tutuklanan kadının IŞİD ile bağlantılı bir aileden geldiğini tespit ettik ve bu bilgiyi ilk kez medyaya ifşa ediyorum” ifadelerini kullanan Kobani, “Kardeşlerinden üçü IŞİD için savaşırken öldü. Biri Rakka’da, diğeri Menbiç’te ve üçüncüsü Irak’ta öldü. Diğer bir erkek kardeş ise Efrin’deki Türkiye destekli Suriye muhalefetinin komutanı” dedi.

Kobani, Albashır’in üç farklı IŞİD savaşçısıyla evli olduğunu ve ailesinin ise Halepli olduğunu öne sürdü. Ayrıca, “Bombalama olayıyla kesinlikle hiçbir ilgimiz yok ve böyle bir politikamız da yok” ifadelerini kullandı.