İSTİKLAL MİSİLLEMESİ

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 21, 2022 / 09:06

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere “Pençe-Kılıç Hava Harekatı” yapıldığını saat 01:12’de Twitter’dan “Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!” paylaşımıyla duyurdu. Hava harekatının BM Antlaşmasının 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda gerçekleştirildiği bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“PKK/KCK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek; Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak, terörü kaynağında yok etmek maksadıyla; Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe-Kılıç Hava Harekatı icra edilmiştir.”


Taksim’deki bombalı saldırının failini PYD-PKK olarak duyuran hükümet, bu saldırıya misilleme olarak Irak’ta Kandil dahil PKK’nın bulunduğu hedefleri vurdu. Irak ile eş zamanlı olarak, Suriye’de, Ayn el Arab, Tel Rıfat, Cizire ve Derik’te tespit edilen PYD’ye ait tesisler hedef alındı. Operasyona savaş uçakları ve İHA’lardan oluşan 71 hava aracı katıldı. İstiklal Caddesi’ndeki saldırıda hayatını kaybeden 9 yaşındaki Ecrin ile 15 yaşındaki Yağmur’un isimlerini harekatta kullanılan bombaların üzerine yazıldı.

ANSIZIN OLMADI
Türkiye’nin Irak ve Suriye’ye yönelik harekatı bölge için süRpriz niteliğinde olmadı çünkü ABD önceki gün vatandaşlarını bu operasyon konusunda uyarmıştı. ABD’nin Erbil Başkonsolosluğu’ndan önceki gün yapılan uyarı duyurusunda, Türkiye’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyinde askeri harekat düzenleyebileceği belirtildi. Açıklamada ABD vatandaşlarının söz konusu bölgeden uzak durmaları istendi.

SDG TEHDİT ETTİ
Uluslararası haber ajansları Türkiye’nin yürüttüğü hava harekatına, hedef alınan Suriye Demokratik Güçleri tarafından sert tepki gösterildiğini duyurdu. Buna göre PYD, “Buna doğru zaman ve doğru yerde etkili bir şekilde yanıt vereceğiz” tehdidini savurdu.


‘ÖNCÜPINAR’A ROKET: 1 ASKER 7 POLİS YARALI
Türkiye’nin hava harekatı düzenlemesinin ardından, Suriye’nin kuzeyinden Öncüpınar sınır kapısının bulunduğu noktaya roketli saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi, güvenlik tedbirleri artırıldı. İçişleri Bakanlığı saldırıda 1 asker ile 7 polisin yaralandığını duyurdu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top