İstiklal saldırısının sorumlusu İdlib’deki cihatçılar mı?

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 21, 2022 / 10:01

Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel ile emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, KRT’de Haftanın Panoraması programında Semra Topçu’nun sorularını yanıtlarken İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının PKK/PYD tarafından gerçekleştirildiği açıklamalarına ilişkin kuşkularını dile getirdiler.

Prof.Dr. Şükrü Sina Gürel, “Bu olayın PKK PYD’den ayrı olduğuna dair şüpheler de fazla. Bunu yapanlar Suriye Arap kökenli, bunu PKK üstlenmedi de. Gerçekten aydınlanması gereken çok soru var. İçişleri Bakanı Soylu’nun bu konuda çok açığa düştüğünü de söylemek gerek. Teröristlerin sayısının 100’den az kaldığını, ayakkabı numaralarına kadar bildiklerini söylemişti” dedi. Prof. Dr. Gürel, iktidarın sığınmacı politikasını da eleştirdi.

Emekli Tuğgeneral Solmaztürk de uzun süredir İdlib’de oluşan riske dikkat çektiğini anımsattı:
“Benim okumam bu saldırı PKK ile ilgili değil. Dinci şeriatçı örgütlerin eylemi. PKK-PYD’nin TSK’nın hışmını üzerine çekmesi için şu anda sebep yok. Ama İdlib’de var; ben bu riske uzunca süredir dikkat çekiyordum. Sanıyorum seçimlere kadar Erdoğan’a süre verildi, Şam’la görüşme için. Cihatçı örgütler de buna yönelik mesaj veriyorlar. Benim okumam dinci şeriatçı grupların verdiği mesajdır.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top