İstiklal zanlısı, Türkiye’de araç kiralama şirketi kurmuş

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 17, 2022 / 10:48

İstanbul Taksim’de altı kişinin hayatını kaybettiği 81 kişinin de yaralandığı bombalı saldırının planlayıcısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Ammar Jarkas’ın İstanbul’da 2020’de bir araba kiralama şirketi kurduğu ortaya çıktı.

Diken’den Canan Coşkun’un haberine göre, eylemi planladığı öne sürülen Jarkas’ın kişisel Facebook hesabındaki 13 Şubat 2020 tarihli bir paylaşımda Zrak Rent A Car isimli bir şirketin sayfasını da paylaştığı görülüyor.

Bu şirket ticaret sicili kayıtlarına göre, Ocak 2020’de Esenyurt’ta Muhammed Ammar Jarkas ve Suriye uyruklu Marwan Barwdji ortaklığında 200 bin TL sermayeyle kurulmuş. Şirketin unvanı ‘Zrak Group Oto Kiralama Danışmanlık Hizmetleri’ymiş. Haziran 2021’e gelindiğinde Jarkas şirketteki payını Barwdji’ye devretmiş, şirketin ismi de ‘Zrak Group Tekstil Oto Kiralama Danışmanlık Hizmetleri’ olarak değişmiş. Şirketin adresi de Küçükçekmece’ye taşınmış. Temmuz 2022’de ise Barwdji, Yaser Baroudji’yi şirkete ortak yapmış. Kayıtlara göre Jarkas, Barwdji ve Baroudji’nin kimlik numaraları 99 ile başlıyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yabancı uyruklu kişilere 99 ile başlayan bir yabancı kimlik numarası veriliyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top