İstismar mağduru anlattı

İstismar mağduru anlattı
Çorum’da ortaya çıkan istismar olayının mağduru, çocukluğu boyunca, tam 9 yıl istismara uğradı. İstismarın şüphelileri müftülük görevlileri… Olay şikayet sonucunda iki ay önce ortaya çıktı. Diyanet 20 Nisan’da mağduru...

Çorum’da ortaya çıkan istismar olayının mağduru, çocukluğu boyunca, tam 9 yıl istismara uğradı. İstismarın şüphelileri müftülük görevlileri… Olay şikayet sonucunda iki ay önce ortaya çıktı. Diyanet 20 Nisan’da mağduru tanık sıfatıyla dinledi, iki müftülük görevlisini ihraç etmedi. Sadece açığa alındılar. Savcılık ise delillerin karartılması ve mağdura baskı kurulması ihtimaline rağmen tam 2 ay bekleyerek önceki gün mağdurun ifadesi ardından aynı zamanda mağdurun üvey babasının damadı olan müftülük görevlilerinden birini tutukladı. Çorum Müftüsü Muharrem Biçer sorulara cevap vermeyeceğini söyledi. Mağdur K.T. yaşadıklarını Gazete Pencere’ye anlattı.

Çorum’da yaşanan çocuğa istismar vakasının detayları kan donduracak cinsten. Kadın Meclisi ve Çorumlu kadın hakları savunucularının sosyal medyada olayı duyurmaları ardından mağdurun ifadesinin alındığını söyleyen mağdur vekili Avukat Burçin Solmaz Polat, yıllar süren bu istismar olayının örtbas edilmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi.
Gazete Pencere’nin ulaştığı mağdur K.T.’nin anlattıkları ise çocukluğu boyunca yaşadığı istismarın, çaresizliğin ne derece korkunç olduğunu ortaya koydu.
BABA ŞEFKATİ SANDI
Şuan 24 yaşında olan K.T. boşanmış bir ailenin çocuğu olarak 6 yaşında annesiyle birlikte Çorum, Kargı’ya yerleşti. Üvey babasının damadı olan H.B.A. Çorum Müftülüğünde şoför olarak görevli. Mağdur 9 yaşındayken bu şoförün akranı olan çocuğuyla arkadaş olduğu için sık sık evlerine girip çıktı. Önce H.B.A.’nın gösterdiği ilgiyi boşanmış bir ailenin çocuğu olarak “baba şefkati” sandı. Fakat H.B.A. ile aynı odada yalnız kaldığında istismara maruz kaldı. Bu istismar K.T. 18 yaşına gelene kadar sürdü.
MÜFTÜ VEKİLİ DE İLİŞKİ TEKLİF ETTİ
Çorum İl Müftülüğünde şef memur olarak çalışan aynı zamanda müftü vekili de olan F.K. şoför H.B.A.’nın mağduru müftülük binasında istismar ettiğini fark edip o dönem 17-18 yaşlarında olan mağdura ilişki teklif etti ve müftülük binasında ilişkiye girdiler.
“EŞCİNSELSİN” DİYE SUÇLANDI
Dindar bir çevrede yetişen mağdur bir müddet sonra çevresi tarafından eşcinsel olmakla suçlandı. Fail üvey babanın damadı olduğu, annesiyle kendisinin gidecek bir yeri olmadığı ve annesinin dışlanmasından korktuğu için çaresiz kaldı. Birkaç kez intihar girişiminde bulundu. Kendisine karşı nefret söylemi karşısında cesaretini toplayıp “Ben çocukluğumdan beri H.B.A.’nın istismarına maruz kaldım. Neden fark etmediniz, neden beni koruyamadınız?” diye sorarak yaşadıklarını anlattı.
Çıkan kavga sonucu savcılığa başvuruldu. 1-1,5 ay önce de mağdurun akrabaları mağdurun istismar edildiğini söylediği halde bu süreçte mağdur K.T.’nin ifadesi alınmadı. Şikayetten haberdar olan H.B.A. ve onun akrabaları mağdur ve annesi üzerinde baskı kurdu. Bu sürede mağdur çok zor günler yaşadı.
20 Nisan’da mağduru tanık sıfatıyla dinleyen Diyanet tarafından Çorum İl Müftülüğüne soruşturma başlatıldı. Bu soruşturmada herhangi bir ihraç yaşanmadı. Sadece vekil ile şoför açığa alındılar.
Olayın ortaya çıkmasının ve ortada bir şikayet olmasının üzerinden iki ay geçtikten sonra ve bu sürede delillerin karartılması, baskı yoluyla şikayetten vazgeçilmesi gibi ihtimallere rağmen Kargı Savcılığı ancak Çorum Kadın Meclisi sosyal medyada olayı duyurunca, 6 Mayıs’ta harekete geçti. Mağdur, iddiasına göre ona sert davranan kolluk görevlilerince ifadesi alınmak üzere savcılığa getirildi. K.T. ses kayıtları ve mesajlaşmaları da delil olarak sunduğu ifadesini verdikten sonra ikiliden müftülük şoförü olan üvey babasının damadı H.B.A. hakkında şikayetçi oldu. Gözaltına alınan H.B.A. dün çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MÜFTÜ CEVAP VERMEDİ
Konuyla ilgili Gazete Pencere’nin ulaştığı Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer “Olayın adliyeye intikal etmesine üzerine açıklama yapmayacağını” sekreteri aracılığıyla söyledi.