İstismarı savunan müdüre, CAL velilerinden tepki

İstismarı savunan müdüre, CAL velilerinden tepki
İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi altı yaşında “evlendirmesi” ülke gündeminde infial yaratırken İstanbul’daki Cağaloğlu Anadolu Lisesi (CAL) Müdürü Cafer...

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi altı yaşında “evlendirmesi” ülke gündeminde infial yaratırken İstanbul’daki Cağaloğlu Anadolu Lisesi (CAL) Müdürü Cafer Koçyiğit tepki çeken bir paylaşım yaptı.

Koçyiğit paylaşımında, “Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın. (Hucurat: 6) Bu ayet İman edenlere hitap ediyor. İmansızlar siz iftira atmaya karalama yapmaya devam edebilirsiniz!” ifadelerini kullandı.

Müdüre tepkiler gecikmezken, Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), Cağaloğlu Anadolu Lisesi Mezunları Derneği (CALMED) ve öğrenci velileri dün okul önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.



İlk olarak söz alan CAL Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nedime Ebru Turan, “Mart ayında okulumuzda göreve başlayan okul müdürü Cafer Koçyiğit bu istismar olayında çocuğun yanında değil halen yargı mercileri nezdinde şüpheli sıfatına sahip kişiler yanında yer almıştır. Üstelik bu olaya inanan herkesi ‘imansız’ olarak niteleyerek bir kez daha sarsılmamıza neden olmuştur. Bu paylaşımlar ilk olmayıp, çocuklarımızın ‘eğitim ve can güvenliği’ konusundaki endişelerimizi daha da artırmıştır” diye konuştu.

Veli-Der Başkanı Ömer Yılmaz ise “Okul müdürü bir an önce görevden alınmalıdır” dedi.

Açıklamalarından ardından okul önünden İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüyen kalabalık, hazırladıkları siyah çelengi bırakmak istedi. Ancak polis kabalık bir şekilde bırakılamayacağını yalnızca iki kişiye müsaade edileceğini söyledi. Bunun üzerine Ömer Yılmaz ve Nedime Ebru Turan çelenki bıraktı.