İsveç bir PKK sempatizanını iade mi ediyor?

İsveç bir PKK sempatizanını iade mi ediyor?
İsveç Yüksek Mahkemesi ilk kez "PKK sempatizanı" olduğu belirtilen bir kişinin Türkiye'ye iade edilmesi yönünde karar verdi.İsveç'in NATO'ya katılma sürecinde Türkiye'nin onay vermek için şartlarından biri de Türkiye'nin terörist...

İsveç Yüksek Mahkemesi ilk kez "PKK sempatizanı" olduğu belirtilen bir kişinin Türkiye'ye iade edilmesi yönünde karar verdi.

İsveç'in NATO'ya katılma sürecinde Türkiye'nin onay vermek için şartlarından biri de Türkiye'nin terörist listesinde olan isimlerin iade edilmesi. Türkiye, İsveç'in şartları yerine getirmedi gerekçesiyle üyeliğe hâlâ yeşil ışık yakmış değil.

Euronews'un haberine göre, İsveç tarafından Türkiye'ye iade edilecek ilk "PKK destekçisi" olacak olan bu kişinin iade edilip edilmeyeceği konusunda son kararı İsveç hükümeti verecek.

İade edilmesi yönünde karar verilen 35 yaşındaki şahıs, 2014 yılında "içinde esrar bulunan bir çanta taşıdığı" gerekçesiyle Türkiye'de dört yılı aşkın hapis cezasına çarptırıldı. Söz konusu şahıs şartlı tahliye edildikten sonra  İsveç'e gitti ancak Türk savcılığının talebi üzerine ağustos ayında bu ülkede tutuklandı. 

İsveç medyasına konuşan ismi açıklanmayan kişi, PKK'ya verdiği destek nedeniyle Türk yetkililer tarafından hedef alındığını söyledi.