İsveç’te PKK’ya destek suç sayılacak

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 23, 2022 / 12:11

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, ülkesindeki PKK terör örgütü mensuplarının faaliyetlerine ilişkin, «Bir terör örgütünü teşvik etmek, bununla ilgili propaganda yapmak ve onu desteklemek için atılan adımlar artık suç teşkil edecek» dedi.

Billström, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara’da yaptıkları görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, bir gazetecinin, PKK terör örgütü yandaşlarının İsveç sokaklarında propaganda yaptığını, DEAŞ terör örgütü yandaşlarının da bu tür propagandalarının ülkesinde müsamahayla karşılanıp karşılanmayacağını sorması üzerine şunları kaydetti:

“Bu konudaki terörizmle ilgili mevzuatımızı güçlendirme aşamasındayız. Bu da tabii ki ahitnameyle ilgili taahhüt çerçevesinde yapılıyor. PKK ve DEAŞ dediğiniz zaman tabii ki bu değişiklik, özellikle bu mevzuat onlar nezdinde de onları kısıtlayacak. Buna ilaveten yeni bir suç kabul edeceğiz. Bu suç, özellikle de bir terör örgütünü teşvik etmek, bununla ilgili propaganda yapmak ve onu desteklemek için atılan adımlar artık suç teşkil edecek. “

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top