İsveç’te sağ koalisyon görevde

İsveç’te sağ koalisyon görevde
İsveç›te 11 Eylül›de yapılan seçimlerden 36 gün sonra sağ koalisyon hükümeti kuruldu.Ilımlı Muhafazakar Parti (M), Liberal Parti (L) ve Hristiyan Demokrat Partisi (KD) ile üçlü koalisyon hükümeti parlamentoda güvenoyu aldı.Aşırı...

İsveç›te 11 Eylül›de yapılan seçimlerden 36 gün sonra sağ koalisyon hükümeti kuruldu.

Ilımlı Muhafazakar Parti (M), Liberal Parti (L) ve Hristiyan Demokrat Partisi (KD) ile üçlü koalisyon hükümeti parlamentoda güvenoyu aldı.

Aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi (SD) de hükümete dışarıdan destek verdiğini açıkladı.

Ana muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti (S), Yeşiller ve Çevre Partisi (MP), Sol Parti (V) ve Merkez Partisi (C) güven oylamasında hükümete destek vermedi. Sağ koalisyon hükümeti, 173 “hayır” oyu kullanılan oylamada, 176 “evet” ile güvenoyu aldı.


BAŞBAKAN KRİSTERSSON
Başbakan seçilmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Ilımlı Muhafazakar Partinin lideri Ulf Kristersson, Bakanlar Kurulu’nu bugün açıklayacak. Kristersson, Türkiye ile yapılan NATO anlaşmasına bağlı olduklarını belirterek şunları söyledi:
“Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında yapılan anlaşmanın gereklerini yerine getirmek için bütün gücümüzle çalışacağız. Türk hükümeti ve yetkilileriyle doğal olarak bire bir görüşüp konuyu diyalog çerçevesinde bir çözüme ulaştıracağımıza inanıyorum. Bütün NATO ülkelerinin de bildiği üzere, İsveç ve Finlandiya ile NATO üyeliğine ortak müracaat ettik. NATO üyeliğinin gerekliliği için elimizden geleni yapıyoruz. Dileğimiz o ki İsveç ve Finlandiya, NATO üyeliğine ortak kabul edilir.”