İsyan eden öğrenciye alelacele müjde

İsyan eden öğrenciye alelacele müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 27-28 Haziran tarihinde yapılacağı belirtilen YKS için birbiri ardına açıklamalar geliyor. YÖK Başkanı Prof. Saraç, süre ve baraj açıklaması yaptı, ÖSYM Başkanı da usulleri anlattı.ükseköğretim...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 27-28 Haziran tarihinde yapılacağı belirtilen YKS için birbiri ardına açıklamalar geliyor. YÖK Başkanı Prof. Saraç, süre ve baraj açıklaması yaptı, ÖSYM Başkanı da usulleri anlattı.

ükseköğretim Sınavı’nın (YKS) tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önceki akşam açıklandı, daha önce 25-26 Temmuz tarihine ertelenen sınav 1 ay önceye çekilerek 27-28 Haziran tarihinde yapılacağı belirtildi. Akşam saatlerinde yapılan açıklama sonrası YÖK Başkanı Prof. Yekta Saraç, sadece bu yıl için yapılan değişiklikleri Twitter hesabından açıkladı. Prof. Saraç, TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave edilerek 165 dakikaya çıkarıldığını belirtti. Alınan karara göre merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170’e çekildi.
195 BİN EKSTRA YERLEŞME
YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre 180 baraj puanının 170’e çekilmesi sonucu geçen yılki veriler göz önüne alındığında 112 ila 195 bin ilave aday öğrencinin lisans programlarına yerleşebileceklerinin tahmin edildiği belirtildi..
PROF. AYGÜN: ÖNLEM ALDIK
Prof. Dr. Halis Aygün de Twitter’dan koronavirüs önlemleri kapsamında sınavlarda uygulanacak kararlara ilişkin açıklama yaptı. 27-28 Haziran’da 3 oturum olarak uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) ve 14 Haziran’daki Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020-MSÜ) için gerekli tüm önlemleri aldıklarını bildiren Aygün, şu bilgileri paylaştı:
MASKE VE DEZENFEKTAN
“YKS’nin her oturumunda ve MSÜ’de adaylarımıza sınav binası girişlerinde görevlilerimiz tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacak. Sosyal mesafeyi korumak için, adaylar ve sınav görevlileri dışında kimse okul bahçelerine alınmayacak. Adaylar sınav binalarına girerken, sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirilecek. Sınav salonlarında oturma düzenleri sosyal mesafe mümkün olduğunca gözetilerek oluşturulacak. Yeni sınav uygulama süreçleriyle ilgili olarak sınav görevlilerimize gerekli bilgilendirmeler yapılacak.”