‘İsyanımız bitmedi büyüyor’

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 26, 2021 / 08:15

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kadınların İstanbul Taksim’de yaptığı eyleme polis müdahale etti. Saat 19.30’da Tünel Meydanı’nda başlayan eylemde, Galatasaray Meydanı’na yürümek isteyen kadınlar, İsveç Konsolosluğu önünde polis tarafından engellendi.

Eylemci grubun polis barikatını aşmaya çalışmasının ardından da polis eylemcilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahalede bulundu.

Taksim’de bir araya gelen kadınlar, “25 Kasım engellenemez, yasaklanamaz” sloganları attı. Ayrıca, “Kadınlar isyanda” ve “Çilem Doğan isyanımızdır” gibi pek çok farklı pankart taşındı.

25 Kasım Kadın Platformu tarafından okunan basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:
“Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde, kamusal alanlar erkek devlet şiddetine artık yeter diyen kadınlara kapatılmaya çalışıldı. İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilerek faillere adeta arka çıkan devlet, bizi engellemeye çalışıyor. Engellenen biz olmayacağız; bu yasağı, bu kararı alanları, erkek şiddetini besleyenleri engelleyeceğimiz bir dünyayı kurmak bizim elimizde. Gücümüz birbirimizde.”

Ayrıca sosyal medyada da çok sayıda kadın, polis müdahalesine tepki gösterdi.

Kadınlar Türkiye’nin her yerinde sokakta

Kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde bazı illerde sokağa çıktı. Gündüz saatlerinde İstanbul Çekmeköy’de de bir basın açıklaması yapıldı. Kadın Meclisleri, 27 Kasım’da Kadıköy’de yapılacak eylem için Galata Köprüsü’ne pankart astı.

Aralarında Kayseri, Samsun, Adıyaman, Muğla, Urfa, Sakarya ve Hatay’ın da bulunduğu çok sayıda ilde kadın örgütleri basın açıklamaları düzenledi. Diyarbakır’da ise bir yürüyüş yapıldı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top