İtalya, Mısır ile Türkiye arasında arabuluculuk teklif etti

İtalya, Mısır ile Türkiye arasında arabuluculuk teklif etti
İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani’nin Türkiye ziyareti, göç ve Libya başta olmak üzere bir dizi dosyadaki olası iş birliği yansımalarıyla İtalya basınında geniş yer buldu. İtalya basınında...

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani’nin Türkiye ziyareti, göç ve Libya başta olmak üzere bir dizi dosyadaki olası iş birliği yansımalarıyla İtalya basınında geniş yer buldu. İtalya basınında öne çıkan unsur Roma’nın, Ankara ile Kahire arasında arabuluculuk yapma teklifi oldu.

BBC Türkçe’nin haberine göre, önceki gün Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Tajani, ülkesine dönerken Türkiye ziyaretinde kendisine eşlik eden İtalyan gazetecilere açıklamalarda bulundu. İtalya’da ekim ayında iktidara gelen sağ koalisyon hükümeti, düzensiz göçle mücadeleyi öncelikli dosyaları arasına aldı. Corriere della Sera da bu bağlamda Roma yönetiminin, göçmen teknelerinin denize açılma noktalarından olan Libya konusunda, bu ülkede güçlü etkiye sahip olan Türkiye ve Mısır’a odaklanmayı planladığını yazdı.

"İki ülke (Türkiye ve Mısır), Ankara'nın Trablus hükümeti ile imzaladığı gaz ve petrol arama anlaşmaları nedeniyle ihtilaflı" diyen gazete, yakında Kahire’ye de gitmeyi planlayan Tajani’nin Mısır ile Türkiye arasında arabuluculuk teklif ettiğini belirtti.