İtalya ve Fransa’da vakalarda rekor artış

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 22, 2020 / 07:57

Dünya Sağlık Örgütü’nün küresel pandemi ilan etmesinden 5 ay sonra dünya genelinde tespit edilen yeni tip koronavirüs vaka sayısı 23 milyonu aştı. Avrupa’da ise koronavirüs salgınında ikinci dalga endişesi artıyor. Son 24 saatte İtalya ve Fransa’da görülen vaka sayıları korkuttu.

Fransa’da Mayıs ayı sonunda başlayan normalleşme sürecinden bu yana koronavirüs vakaları artıyor. Günlük vakalarda normalleşme sürecinin rekor seviyesine ulaşıldı. Son 24 saat içinde 4 bin 771 vaka kaydedilirken bu sayı bir gün öncesinde 3 bin civarındaydı.

VAKA GENÇ YETİŞKİNLERDE YOĞUNLAŞTI

Fransa’da şu anda takip edilen 226 vaka kümesi olduğu belirtildi. Yetkililer vaka artışına rağmen hastane ve yoğun bakım ünitelerinde durumun stabil olduğunu açıkladı.  Fransa Kamu Sağlığı birimi yapılan incelemelerde vakaların Dünya Sağlık Örgütü’nün açıkladığı gibi genç yetişkinlerde yoğunlaştığını belirtti.

İTALYA’DA 845 VAKA GÖRÜLDÜ

İtalya’da ise salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirlerin sona erdiği Mayıs ayından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti. Ülke genelinde son 24 saatte 845 yeni vakanın tespit edildiği, toplam vakanın 256 bin 118’e ulaştığı aktarıldı. Bakanlık, son 24 saatte 6 kişinin virüs nedeni ile hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 35 bin 418’e yükseldiğini açıkladı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top