İtalya’nın solu genç vekile emanet

Son Güncellenme Tarihi: Mart 1, 2023 / 11:58

İtalyan solunun geleceğini temsil ettiği düşünülen 37 yaşındaki Milletvekili Elly Schlein, İtalyan Demokrat Partisi (PD) liderliği için yapılan seçimde Stefano Bonaccini’yi mağlup etti. Yüzde 53,8 oyla seçilen Schlein, aşırı sağcı Mussolini hayranı Giorgia Meloni’nin iktidara gelmesinden sonra bozulan solun imajını düzeltmeyi hedefliyor.

Demokrat Parti, eylül ayında yapılan genel seçimlerde Meloni’nin İtalya’nın Kardeşleri (Fratelli d’Italia) partisine karşı kaybetti ve yükselen aşırı sağ karşısında da tutunamıyor. Demokrat Parti, Roma ve Lombardiya bölgelerinde de kaybetmeye devam ediyor.

ÜÇ ÜLKE VATANDAŞLIĞI VAR
Sözcü’nün haberine göre, Elly Schlein’ın profili alışılmışın dışında. İtalyan bir anne ve Ukrayna kökenli Amerikalı bir babanın çocuğu olarak 1985 yılında İsviçre’nin Lugano kentinde doğan Elly Schlein, İtalya, İsviçre ve ABD vatandaşlığı bulunuyor.

Bologna Üniversitesinde hukuk okuyan Elly Schlein, Barack Obama’nın ABD’deki iki Başkanlık kampanyasında gönüllü olarak çalıştı. Schlein, kültürlü, film ve müzik aşığı ve bağımsız Rock hayranı olarak tanınıyor. Schlein, 2015 yılında, o zamanki lideri ve eski Başbakan Matteo Renzi yönetimindeki partinin gidişatından duyduğu hayal kırıklığıyla ayrıldığı partisine daha sonra geri döndü.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top