İtiraf etti, savcıyı inandıramadı

İtiraf etti, savcıyı inandıramadı
Sedat Peker’in “sağ kolu” olarak bilinen Emre Olur, dönemin İYİ Parti Sosyal Medya Direktörü Kerim Çoraklık’a kumpas kurduğunu itiraf etti, konuyla ilgili soruşturma yürüten savcılığın itirafa rağmen Olur hakkında takipsizlik...

Sedat Peker’in “sağ kolu” olarak bilinen Emre Olur, dönemin İYİ Parti Sosyal Medya Direktörü Kerim Çoraklık’a kumpas kurduğunu itiraf etti, konuyla ilgili soruşturma yürüten savcılığın itirafa rağmen Olur hakkında takipsizlik kararı verdiği ortaya çıktı.

Bidebunuizle yayınında konuşan Kerim Çoraklık, 21 Mayıs’ta konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Çoraklık, savcılığın Emre Olur’un ifadesini dahi almadan “takipsizlik” kararı verdiğini açıkladı. Çoraklık, “Adam ‘Ben kumpas kurdum, suç işledim’ diyor ama savcılık ‘Hayır sen suç işlemedin’ diyor. Bu işin peşini bırakmayacağız. Üzerine gideceğiz.

NE OLMUŞTU?
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Beyaz TV’de ‘FETÖ’cü’ denilerek hedef gösterildikten sonra gözaltına alınıp, 14 ay hapis yatan ve daha sonra beraat eden dönemin İYİ Parti Sosyal Medya Direktörü Kerim Çoraklık’a ‘kumpas’ kurulduğunu söylemişti.

Olur, Peker’in iddialarını doğrulayarak Çoraklık’a kumpas kurduğunu, kumpasa Beyaz TV’nin de dahil olduğunu söylemişti. İçişleri Bakanlığı’ndaki bir ekibin de kumpası desteklediğini söyleyen Olur, kumpasın asıl hedefinin ise İYİ Parti lideri Meral Akşener olduğunu belirtmişti. Olur bu işi karşılığında para aldığını da sözlerine eklemişti.