İtiraz mı ettin teröristsin

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 4, 2021 / 10:30

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Artvin-Bilecik-Çankırı-Gaziantep-Iğdır il kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı.
Erdoğan, konuşmasında rektör olarak Prof. Melih Bulu’yu atadığı ve öğrencilerin bir aydır eylemlerini sürdürdüğü Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylara da değindi.
Rektörlük binası önünde oturma eylemi yapan ve polis müdahalesinde onlarca öğrencisinin gözaltına alındığı olaylar sonrası Erdoğan, “Terör örgütü üyesi olan bu gençleri, milli ve manevi değerlere sahip gençler olarak kabul etmiyoruz. Siz öğrenci misiniz? Yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan, orayı işgale kalkışan terörist misiniz?” dedi.
Konuşmasının sonunda partisinin gençlik kollarına seslenen Erdoğan, “LGBT, yok öyle bir şey. Bu ülke millidir, manevidir ve bu değerlerle geleceğe yürümektedir. Bizim gencimiz Boğaziçi gibi yok LGBT’ci, yok şucu, yok bucu değil, polisine saldıran değil, tam aksine tüm polisiyle beraber el ele dimdik yola devam bir gençliktir” ifadelerini kullandı.
VARANK ‘GEZİ’ DEDİ
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Boğaziçi’nden yeni bir Gezi çıkarmak isteyenlerin tuzağına gençlerimizi düşürmeyiz. Üniversiteler ideolojik kavgaların arenası değil, bilimin ve araştırmanın merkezleridir” dedi.

BAHÇELİ’DEN BİR GARİP ‘YARDIMCI’ ÖNERİSİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, twitter hesabı üzerinden Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, “Öğrenci ve teröristin birbirine karıştığını” iddia etti.
Bahçeli, “Boğaziçi Üniversitesi’nde Türkiye’nin sinir uçlarıyla oynanıyor. Üç beş şuursuz öğrenciyi paravan yapan terör örgütü mensupları ateşe körükle gidiyor. Eşkıyalar Boğaziçi’ne tutunarak ülkemize meydan okuyor” ifadelerini kullandı. Bahçeli, Rektör Yardımcılığı görevini kabul etmeyen akademisyenlerin ise “derhal üniversiteden uzaklaştırılması” gerektiğini savundu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top