İtiraz varsa metne girmeyecek

İtiraz varsa metne girmeyecek
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı Masa’nın 5 Ocak’taki buluşması öncesinde ortak hükümet programıyla ilgili olarak, “Ortak politika belgesinde ne kadar mutabakat varsa onu açıklayacağız. Herhangi bir konuda...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı Masa’nın 5 Ocak’taki buluşması öncesinde ortak hükümet programıyla ilgili olarak, “Ortak politika belgesinde ne kadar mutabakat varsa onu açıklayacağız. Herhangi bir konuda itiraz varsa o da metne girmeyecek” dedi.

Babacan, partisinin Temel Haklar Eylem Planı’nı, düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. 18 ana başlık, 67 alt başlık ve toplam 354 çözüm önerisinden oluşan Eylem Planı ile ilgili bilgi veren Babacan, Türkiye’de derin sorunların yaşandığı insan hakları ile ilgili somut çözüm planlarını sunduklarını dile getirdi. Babacan, “Hedefimiz tam demokrasi, öyle eksik gedik değil yarım porsiyon falan değil. Şu an ülkemiz insan haklarının alacakaranlık çağlarından birini daha yaşıyor” ifadesini kullandı.

Babacan, açıkladıkları eylem planında din ve vicdan özgürlüğünün de yer aldığını ve bu çerçevede başörtüsü tartışması ile ilgili altılı masada ortak bir tavır belirlenip belirlenmediğine ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:
“Biz, bu konuda çalışmamızı sürdürüyoruz. Altılı Masa’nın bu konuda mümkünse ortak bir tutum alması ülkemiz için son derece kıymetli olacaktır. Bizim de gayretimiz bu yönde” dedi.