İTO Meclisi seçimleri: Şekib Avdagiç 195 üyeliği kazandı

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 10, 2022 / 11:18

700 bin üyesi bulunan İstanbul Ticaret Odası (İTO) 21’inci dönem seçimlerinin ilk aşamasını oluşturan meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleri, İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) yapıldı. İlk sonuçlara göre mevcut Başkan Şekib Avdagiç, 273 kişilik meclisin 195 üyeliğini kazandı. Diğer başkan adayları Murat Kalsın ve Ferhan Ademhan ise sandıklarından çıkamayarak başkanlık yarışına erken veda ettiler.

Avdagiç ve Kalsın aynı zamanda iktidara yakınlığıyla bilinen Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği’ne (MÜSİAD) üye.

247 SANDIK KURULDU
Geçmiş yıllarda ortalama 30 bin kişinin katıldığı seçimlerde bu yıl 50 binin üzerinde katılım sağlandı. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Elhamdülillah. 195 meclis üyesiyle açık ara kazandık. Hayırlı olsun, hayırlar getirsin inşallah” ifadelerini kullandı. Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada “Sonuçlar elimize ulaştı. Şunu söylemek isterim ki 81 meslek komitesinde, kahir ekseriyetle kazanmış bulunuyoruz. İstanbul iş dünyası, son 4 yılda ortaya koyduğumuz icraatları onaylamış, aynı hız ve rotada bize yeniden güç vermiştir” dedi.

30. KOMİTE’DEKİ SEÇİMİ SARAN KAZANDI
Bu arada 30. Komite’deki (Bilgi, İletişim, Medya) seçimi, İTO’da Değişim Grubu’ndan Sadettin Saran yaklaşık 150 farkla kazandı.

BAŞKANLIK SEÇİMİ 15 KASIM’DA
Sonuçların kesinleşmesiyle birlikte, bir sonraki aşama için seçim sandıkları bu kez 15 Kasım Salı günü 09.00-12.00 saatleri arasında kurulacak. Mazbatalarını alan Oda Meclis Üyeleri, İTO’nun gelecek 4 yılına yön verecek yönetim ve disiplin kurullarını ve TOBB delegelerini seçecek. Ardından yapılacak bir seçimle de İTO Meclis Başkanı ve Meclis Başkanlık Divanı belirlenecek.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top