‘İttifak açıklaması bilinçli olarak çarpıtılıyor’

‘İttifak açıklaması bilinçli olarak çarpıtılıyor’
Cumhur İttifakının ‘itiraf’ diyerek Millet İttifakı’na yüklendiği HDP’nin yaklaşımına bir açıklama da eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan geldi.HDP’nin bundan böyle ittifak şeffaf yapılacak diyerek başlattığı...

Cumhur İttifakının ‘itiraf’ diyerek Millet İttifakı’na yüklendiği HDP’nin yaklaşımına bir açıklama da eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan geldi.

HDP’nin bundan böyle ittifak şeffaf yapılacak diyerek başlattığı yeni dönem iktidara yakın medya tarafından ’31 Mart’ta İyi Parti ve CHP, HDP ile ittifak yaptığını reddediyordu ama HDP dayanamadı itiraf etti’ diyerek kamuoyuna duyuruldu.
Tartışmalar devam ederken HDP’nin eş Genel Başkanı Pervin Buldan açıklamalarının saptırıldığını belirterek, “Bizim şeffaf ittifak çağrımız aslında çerçevesi geniş düşünülmüş bir demokrasi ittifakı çağrısıdır. İttifak deyince özellikle bazı kesimler, bazı çevreler sürekli bir seçim ittifakı çağrısı yapıyormuşuz gibi algılıyor ve bu algıyı yaymaya çalışıyorlar. Oysa bizim yaptığımız çağrı bir demokrasi ittifakı çağrısıdır” ifadelerini kullanmıştı.
HDP’nin cezaevindeki eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da partisinin yaptığı “demokrasi ittifakı” çağrısının yanlış anlaşıldığını, HDP’nin yerel seçimlerde açık veya gizli bir şekilde ittifaka girmediğini söyledi.
Edirne Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, HDP’nin Millet İttifakı’nın bir parçası olmadığını, yerel seçimlerde CHP ve İYİ Parti ile açık veya gizli hiçbir şekilde ittifak yapmadığını söyledi. Partisinin yaptığı “demokrasi ittifakı” çağrısının iktidara yakın medya tarafından çarpıtıldığını savunan Demirtaş, “Sadece bazı kritik büyükşehirlerde, demokrasinin gelişmesi amacıyla, tek taraflı olarak CHP adaylarının desteklenmesi kararı almıştır” dedi.
Demirtaş’ın açıklamaları şu şekilde:
“Geri kalan bütün seçim bölgelerinde, CHP ve İYİ Parti dahil olmak üzere tüm partilere karşı HDP seçim yarışına kendi adaylarıyla girmiştir. HDP, Millet İttifakının bir parçası değildir. HDP‘nin demokrasi ittifakı çağrısı bir seçim iş birliği değil, demokrasi ilkeleri etrafında aydınlık bir gelecek yaratmak için ortak akıl çağrısıdır.
Saldırılarla ve baskılarla HDP’yi asla geriletemezsiniz. HDP’yi “düşman gibi” görmek yerine HDP ile diyalog kurmayı denerseniz tüm Türkiye için en hayırlısı bu olacaktır.
Ve elbette HDP olarak bizler de eksikliklerimizi, hatalarımızı samimiyetle tespit ederek kendimizi, amaçlarımızı, çözüm önerilerimizi tüm Türkiye toplumuna en açık şekilde anlatabilmeliyiz”

Güzergahtaki şehirler giriş çıkışı sınırlandırıyor

HDP’nin Hakkari ve Edirne’den pazartesi günü başlatacağı yürüyüş ile ilgili olarak valilikler sınırlandırma kararlarını kamuoyu ile paylaşıyor. Edirne valiliği şehirde eylem yapma yasağı getirdi, korona nedeniyle salgının olumsuz etkilenebileceği, şehirde huzursuzluk çıkabileceği gerekçe olarak gösterildi. Tekirdağ ve Kocaeli valilikleri de şehirlerine giriş çıkışların sınırlandırılacağını, eylem için girişe izin vermeyeceklerini duyurdu.