İttifak itirafı istifa getirdi

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 12, 2020 / 06:07

CNN Türk canlı yayınına katılan AK Parti’li Emre Cemil Ayvalı, AK Parti-FETÖ ilişkileriyle alakalı olarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin bürokraside FETÖ ile kol kola yürüdüğünü söyleyen Ayvalı, “Bunu fantezi olsun diye yapmadık. Kemalist geleneği kırmak için yaptık” dedi. Ayvalı’nın bu sözleri istifa etmesine neden oldu.
AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, FETÖ’nün siyasi ayağına ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. AK Parti’nin iktidara geldiğinde kendi kadrosu olmadığı için FETÖ ile yan yana yürüdüklerini söyleyen Ayvalı, “Darbeci Kemalist zihniyeti ortadan kaldırmak için FETÖ ile ittifak yaptık” diye konuştu
Ayvalı şunları söyledi:
“Eğer ki AK Parti FETÖ’yle bürokraside geçmişte kol kolaydı diyorsanız… Bunu farklı darbecileri tasfiye etmek için yaptı. Çünkü eski devlet düzeninde atama düzeni şöyleydi: 2002’de ben iktidara gelmişim, sene 2007-2008. Benim 1 müsteşar atamam için bu adamın genel müdür olarak 12 yılı doldurması lazım. Ben sanki kendi kadrolarımla geldim de, çok muktedirdim de böyle bir fanteziye mi girdim? Bir tarafta darbeci Kemalist gelenek vardı, bir tarafta FETÖ vardı. Bunları birbirine kırdırmak suretiyle yol almak mecburiyetinde kaldım. Mesele budur. Bunu ancak Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider yapabilirdi.”
Programın konuklarından Avukat Salim Şen, Ayvalı’nın sözlerinden sonra “İtiraf bu” çıkışı yaptı. Ayvalı ise Ayvalı öyle demediğini, “darbeci Kemalist ordu” değil, “darbeci Kemalist vesayet” dediğini söyleyerek kendini savundu.
İSTİFA ETTİ
Sözleri nedeniyle tepki çeken Ayvalı, daha sonra yaptığı açıklamada AK Parti’deki görevinden istifa ettiğini duyurdu. Partisinin zarar görmemesi için istifa ettiğini söyleyen Ayvalı, şu ifadeleri kullandı:
“Dün akşam CNNTÜRK’te geçmişte siyaset üzerinde vesayet oluşturmak isteyen darbeci Kemalist anlayış ve FETÖ’nün güç mücadelesine ilişkin sözlerim farklı noktalara çekilmiş ve benim üzerimden partime zarar vermek isteyenler topluca bir dezenformasyon oluşturmuşlardır. Partim ve davam benim için son derece değerlidir. Partimin zarar görmemesi adına iki yıldır onurla yürüttüğüm Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılıyorum.”
‘SİYASİ AYAĞI KENDİ DİLLERİYLE İTİRAF ETTİ’
Öte yandan Ayvalı’nın bu sözlerine ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan CHP’li Engin Özkoç, “Emre Cemil Ayvalı ve Fahrettin Altun, CHP’yi FETÖ üzerinden karalamak için asılsız bir kitap yazmışlardı. Ancak Allah’ın da bir hesabı var, yalanları ve kendi FETÖ ortaklıkları hem de kendi dillerinden ortaya çıktı. FETÖ’nün siyasi ayağını itiraf etti” dedi. İYİ Parti’li Fahrettin Yokuş, “Zaman zaman Ak parti içinde Ak parti-Fetö ilişkilerini itiraf eden dürüst yöneticiler çıkabiliyor” derken, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer ise, “AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısının bu itirafı sonrası Türkiye’de FETÖ’nün siyasi ayağı tartışması kesin olarak sonuçlanmıştır. Bizzat AKP yetkilisi FETÖ ile birlikte kol kola olup ortaklık ettiklerini itiraf etti” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top