İttifak kabul ederse aday olmaktan gurur duyarım

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 15, 2021 / 07:11

Haber Global ekranlarında yayınlanan “Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum” programının bu haftaki konuğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Canlı yayında Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “İttifak kabul ederse Cumhurbaşkanı adayı olmamda sorun yok” dedi.

Kılıçdaroğlu, adaylık tartışmalarına ilişkin, “İttifak kabul ederse Cumhurbaşkanı adayı olmamda bir sorun yok. İttifak liderleri bu konu hakkında hiç konuşmadık. Eğer ki ittifak kabul ederse Cumhurbaşkanı adayı olmaktan gurur duyarım. Bir araya gelip oturup karar vermemiz lazım. Biz demokrasiyi savunuyoruz. Karşı tarafta otoriter sistem var” ifadelerini kullandı.

Programdan öne çıkan başlıklar şu şekilde:
“İttifakın kendi içindeki özel görüşmeleri kamuoyu ile paylaşmak kolay değil. Akşener, Başbakanlığa yakışır. Deneyimi vardır. Bakanlık da yapmıştır. Yetkilerin bir kişide toplanması asla ve asla doğru değildir. Evde eşimizle, çocuklarımızla bir karar alırken konuşuruz. Köyde muhtar ve ihtiyar meclisi var. Biz koskoca devleti bir kişiye teslim ettik. Temel ve köklü bir krizimiz var aslında. Devletin bütün kurumlarda ciddi çürümeler. Parlamenter sistemin güçlenmesi lazım. Şu anda milletvekilleri ne yapıyor? Bir soru önergesi veriyorsunuz, Bakan soru sordunuz diye sizi mahkemeye veriyor veya hiç cevap vermiyor. Meclis Başkanı da ‘yukarıdan talimat gelmeden konuşmam’ diyor. Hangi milli iradeden bahsediyoruz? İradesi ipotek altında, vesayet altında olan bir parlamento.

İttifakı oluşturacak olan siyasi partilerin bir araya gelmesi lazım. Gelen kişi güveneceğiniz bir insan olacak. ‘Ne güzel Cumhurbaşkanı olmuşken güçlendirilmiş parlamenter sistem nereden çıktı’ demeyecek. Vatandaş belediye başkanlarının aday olmasını talep edebilir, bu siyasi bir karardır. İttifak buna karar vermeli. İsteğimiz güven içinde seçim olması, parlamenter sistemin gelmesi. Akşener’le Cumhurbaşkanlığı adaylığını hiç konuşmadık.”

Yoksulluğu tarihe gömmek için geliyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aile Destekleri Sigortası’nı 15 maddede özetledi. Kılıçdaroğlu, asgari ücretin altında veya geliri olmayan vatandaşlara destek verileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Yoksulluğu tarihe gömmek için iktidara gelmek istiyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu görüşmeleri süren asgari ücrete ilişkin olarak da “384 doların karşılığı olan Türk lirasını versinler!” önerisini yaptı.

Kılıçdaroğlu, Aile Destekleri Sigortası Lansmanı’nda, “Aile destekleri sigortası asgari ücretin altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan bütün aileleri kapsayacak. Aile destekleri sigortası sosyal güvenlik anlamında bütün ailelerin güvencesi olacaktır” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top