‘İttifakı yok sayıp aday belirlemeyiz’

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 4, 2020 / 10:03

NTV’ye konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki tartışmalara değindi. Bu tartışmalar için erken olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, aday belirleme sürecinin kişiler değil ilkeler üzerinden yürütüleceğini söyledi. CHP lideri “İttifakı yok sayıp aday belirlemeyiz” ifadelerini de kullandı. Muharrem İnce’nin Memleket Hareketi’ni değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Gayet güzel, itirazım yok” dedi. Kılıçdaroğlu, İnce’nin ihraç tartışmaları ile ilgili olarak da “Biri dilekçe verdi diye ihraç etmek olmaz” diye konuştu.
‘ADAYLIK İÇİN
İLKELER ÖNCELİK’
Kılıçdaroğlu, son olarak CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in açıklamasıyla gündeme gelen Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığı konusuna değindi. Seçimlerin zamanında yapılacağı için bu tartışma için erken olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:
“Seçimler 2023’te. Seçimler bu tarihte olacaksa cumhurbaşkanı adayı kim olacak tartışmasına gerek var mı? Tartışmayı kişi bazına indirirseniz ilkelerden vazgeçmiş olursunuz. Sizin ilkeleriniz kabul edilecek mi edilmeyecek mi? Demokratik parlamenter sisteme dönüş yapmak istiyoruz, yasama yürütme arasında tutarlı bir denge olsun istiyoruz. Biz bunları bir kenara bırakıyoruz, cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Bu tartışmayı absürt buluyoruz. Önce ilkeler üzerinde bir mutabakat sağlamalıyız. Hükümetin yönlendirmesiyle bu tartışmalar yapaydır. Türkiye gerçek gündemi olan ekonomiye dönmeli. Abdullah Gül’ün ismi geçince korkuyorlar, neden korkuyorsunuz? Bu tartışılacak bir şey değil. Seçim 4 ay sonra olsa oturup tartışalım. Hem Erdoğan hem Bahçeli seçimlerin zamanında yapılacağını söylüyorlar. O zaman bekleyeceğiz. Beklerken neleri nasıl yapacağımızı tartışmalıyız. Kişiler bazında tartışma doğru değildir. İttifakı yok sayıp aday belirlemeyiz.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top