İttifakta Atatürk krizi

İttifakta Atatürk krizi
Bilecik Bozüyük Belediye Meclisi’nde Millet İttifakı üyeleri, Ayasofya Camisi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bulunduğu programda İmam Mustafa Demirkan’ın Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik sözleri üzerine kınama bildirisi...

Bilecik Bozüyük Belediye Meclisi’nde Millet İttifakı üyeleri, Ayasofya Camisi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bulunduğu programda İmam Mustafa Demirkan’ın Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik sözleri üzerine kınama bildirisi hazırladılar. Bildiriye Cumhur İttifakı üyesi MHP de destek verince AK Partililer salonu terk etti.
AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy, Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik saldırıları münferit bir olay olarak değerlendirirken, AK Parti’li Meclis Üyesi Abdurrahman Kırgız da, Ayasofya Camii’nde düzenlenen programda Mustafa Kemal Atatürk’ü kastettiği belirtilen ifadelerin ayet olduğunu iddia etti.
BİLDİRİ OKUNURKEN SALONDAN ÇIKTILAR
CHP, İYİ Parti ve MHP Meclis üyelerince ayakta alkışlanan bildiri metni okunurken AK Partililer salonu terk etti.
Bildirinin sonunda şu ifadeler yer aldı:
“Bozüyük Belediyesi CHP, İYİ Parti, MHP Meclis Üyeleri olarak Atatürk’e yönelik bu saldırıları bir kez daha kınıyor, ortak tarihimize ve değerlerimize karşı ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerine karşı hukuki olarak gerekenin yapılmasını talep ediyoruz.”