İTÜ de Nuh’un Gemisi’ni arıyor

İTÜ de Nuh’un Gemisi’ni arıyor
İstanbul Teknik Üniversitesinden (İTÜ) bir grup akademisyen, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) işbirliğiyle Ağrı’da Nuh’un Gemisi’ne ait kalıntıların olduğuna inanılan alanda bilimsel çalışma başlattı.Harita...

İstanbul Teknik Üniversitesinden (İTÜ) bir grup akademisyen, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) işbirliğiyle Ağrı’da Nuh’un Gemisi’ne ait kalıntıların olduğuna inanılan alanda bilimsel çalışma başlattı.

Harita Yüzbaşı İlhan Durupınar, 1959 yılında Harita Genel Komutanlığında bölge haritalarını oluşturmak için hava fotoğrafları üzerinde çalışma yaparken, Ağrı Dağı’nın Telçeker köyü yakınlarında bulunan ve Nuh’un Gemisi’ne ait kalıntıların olduğuna inanılan alanı keşfetti.


Her yıl dünyanın dört bir yanından çok sayıda kişinin ziyaret ettiği, bilim insanlarının hakkında yüzlerce makale ve kitap yazdığı alanla ilgili İstanbul Teknik Üniversitesi ile İbrahim Çeçen Üniversitesi arasında bir süre önce imzalanan “Akademik İşbirliği Protokolü” kapsamında araştırma çalışmasına başlandı.


Doğubayazıt’ın Telçeker köyü sınırlarındaki alanda incelemeler yapıp bölgenin toprak ve taş yapısıyla ilgili bazı numuneler alan akademisyenler, laboratuvar incelemelerinin ardından projenin yol haritasını hazırlayacak.