İTÜ'den uyarı: 'Sağlamlık raporu' dolandırıcılığına dikkat

İTÜ'den uyarı: 'Sağlamlık raporu' dolandırıcılığına dikkat
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), ‘sağlamlık raporu’ dolandırıcılığına karşı uyarılarda bulundu.İTÜ’nün Twitter hesabından yapılan açıklamada; üniversitede görev yapan akademisyenlerin deprem bölgesinde inceleme...

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), ‘sağlamlık raporu’ dolandırıcılığına karşı uyarılarda bulundu.


İTÜ’nün Twitter hesabından yapılan açıklamada; üniversitede görev yapan akademisyenlerin deprem bölgesinde inceleme yaptığı, depremler için 'ön tespit raporu' hazırlayarak kamuoyuyla paylaşıldığı hatırlatıldı. Son günlerde, çeşitli firmaların web sitelerinde ve görsel reklam materyallerinde "İstanbul Teknik Üniversitesi Onaylı Deprem Risk Analiz Raporu", "İTÜ Onaylı Bina Sağlamlık Raporu" gibi ifadeler kullandığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Reklam amacıyla yapılan bu görsellerin/ilanların üniversitemizle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Bunlara itibar etmeyiniz. Üniversitemiz hiçbir firma ile böyle bir ortaklık içinde değildir. Çıkar elde etmek amaçlı böyle bir pazarlama faaliyeti içinde bulunan firmalara gerekli hukuki işlem en kısa sürede başlatılacaktır.”