‘İyi bir dalga bizi bekliyor grip aşılarınızı yaptırın’

‘İyi bir dalga bizi bekliyor  grip aşılarınızı yaptırın’
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, Türkiye’deki vaka sayısına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Rakamları azaltamazsak, gerçekten sonbaharda iyi bir dalga bizi bekliyor. Lütfen Eylül-Ekim gibi grip...

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, Türkiye’deki vaka sayısına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Rakamları azaltamazsak, gerçekten sonbaharda iyi bir dalga bizi bekliyor. Lütfen Eylül-Ekim gibi grip aşılarınızı yaptırın ki bizim influenza açısından riskimiz azalsın, biz o dönemde sadece KOVİD-19 ile uğraşalım” dedi.

CNN TÜRK’te Uğur Önver’in sorularını yanıtlayan Ertuğrul, “Sanırım insanlarımız şöyle bir algıya düştü” diyerek şöyle devam etti: “Türkiye olarak bu işi çok iyi başardık algısının hiç oluşmaması gerekiyordu. Rakamları biraz daha azaltabilirsek, sonbahara biraz daha rahat girebileceğimizi düşünüyorum. Ama bunu azaltamazsak, gerçekten sonbaharda iyi bir dalga bizi bekliyor”
“Özellikle şunu belirtmek istiyorum, sonbaharla birlikte mevsimsel grip yani influenza dediğimiz, onunla birlikte gelmesi bizi gerçekten çok zorlayacak.
Ben buradan bir uyarı da yapmak istiyorum. Lütfen Eylül-Ekim gibi influenza yani grip için, grip aşılarınızı yaptırın. Özellikle risk grubunda olanlar, ileri yaştakiler. Yaptırın ki bizim influenza açısından riskimiz azalsın, biz o dönemde sadece KOVİD-19 ile uğraşalım. Aşılarınızı yaptırın. Zatürre aşılarınızı da yaptırmadıysanız mutlaka yaptırın, kış dönemine hazırlıklı olarak girelim”