İyi ki “VAR!”

Trabzonspor, ceza ve sakatlıklara bağlı eksiklerini giderdikten sonra Karagümrük karşısına tam kadro ile çıktı. Uğurcan kalesini devraldı. Hamsik formasına kavuştu. Avcı, Bakasetas’ı gerektiğinde takviye güç olarak kullanmak üzere kulübede bekletip formda Siopis’e şans verdi. Bakasetas’a ihtiyaç kalmadı.

İki takımın benzer özellikleri var; Karagümrük ve Trabzonspor kazandığı gollerin büyük kısmını ilk yarılarda bulmuş. Evinde kaybetmeyen Karagümrük ile deplasmanda kaybetmeyen Trabzonspor’un karşı karşıya gelmesi maça önem katan ciddi bir ayrıntı. Sonuçta Bordo mavili takım alışkanlığını sürdürdü. Karagümrük evinde yenilmeme özelliğini kaybetti.

Bordo mavililer ev sahibi takıma karşı kontrollü futbolla oyuna başladı. Önde baskı kurup rakibini hataya zorlayan Trabzonspor daha birinci dakika dolmadan istediğini alabilirdi. Djaniny ve Abdulkadir Ömür cömert davranınca gol gelmedi. Dakikalar 17’yi gösterdiğinde VAR devreye girip maçın hakemi Cüneyt Çakır’ı pozisyonu izlemeye çağırdı. Çakır, penaltı noktasını gösterdi. Djaniny’nin kullandığı penaltıyı Viviano kurtardı. VAR bir kez daha kalecinin öne çıktığını belirleyip penaltıyı tekrarlattı. Djaniny ikinci kez affetmedi. Topla daha çok oynayan ev sahibi takım olsa da gol pozisyonuna giren Trabzonspor’du. Hele ilk yarının uzatma dakikalarında Djaniny’nin Nwakaeme’ye “al da at” diye verdiği pası bu oyuncu bir metreden dışarı attı. Zoru başardı. Soyunma odasına galip giden Trabzonspor kaçırdığı 2.gole üzüldü.

İki takım teknik patronu ilk yarıdaki oyundan memnun olmalı ki aynı kadrolarla ikinci yarıya başladı. Oyuna ilk müdahaleyi ise Avcı yaptı. Golü atan, pozisyon yaratan Djaniny’i kulübeye çekip, Berat’ı sahaya sürdü. Dakikalar 62’yi gösterdiğinde Abdülkadir Ömür takımını rahatlatan golü attı. Skor avantajını yakalayan Trabzonspor oyunu istediği gibi yönlendirdi. Trabzonspor hedeflediği üç puanı alıp yoluna emin adımlarla yenilgisiz devam ediyor.

Karagümrük şaşırttı. Bir takım ne yaptığını bilmez mi? Herkes bildiğini okuyor. Topla oynayan, oyunun hakimi gibi görünse de kışın açan erik ağacı gibi, meyve vermesi mümkün değil!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi