İyi ki yaşadın

İyi ki yaşadın
GEÇİRDİĞİ kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden usta oyuncu Rasim Öztekin, gözyaşları içinde sessiz alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçı Haluk Bilginer’in, “İyi ki yaşadın”, Müfit...

GEÇİRDİĞİ kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden usta oyuncu Rasim Öztekin, gözyaşları içinde sessiz alkışlarla son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçı Haluk Bilginer’in, “İyi ki yaşadın”, Müfit Can Saçıntı’nın, “Rasim ağbi hayatını kaybetti. Hayatın kaybı daha büyük oldu” mesajıyla veda ettiği Öztekin için binlerle paylaşım yapıldı.
62 yaşında hayata veda eden Öztekin’in Türk bayrağına sarılı ve üzerinde Galatasaray bayrağı da konulan tabutu, önce mezun olduğu Galatasaray Lisesi, ardından anma töreni için Ses Tiyatrosuna getirildi. Tören mangasının taşıdığı tabut sahneye getirildi.
Pandemi koşullarında düzenlenen törende sanat camiasının önemli isimleri, siyasiler ve sevenleri, sanatçının eşi Esra Kazancıbaşı Öztekin ve kızı Pelin Öztekin’i yalnız bırakmadı.
Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Öztekin’in vefatından derin üzüntü duyduğunu belirterek Öztekin’in yeri doldurulamayacak bir sanatçı olduğunu söyledi.
BAK BABA BİRLİKTE AYNI SAHNEDEYİZ
Usta oyuncunun kızı Pelin Öztekin, törende gözyaşlarını tutamadı ve babasına, tabutuna sarılarak veda etti. Pelin Öztekin, “Benim ilk aşkım, ustam olduğu, bana her şeyi öğrettiği için babama çok teşekkür etmek istiyorum. Bütün ustalarının yanında benim de yetişmemi sağladı. Ben burada büyüdüm. Bu sahnede, onu izleyerek büyüdüm. Bu sahneye böyle çıkmak istemezdim babamla. Ama bak baba, birlikte aynı sahnedeyiz. Onu çok seviyorum” dedi.
BULUŞURUZ GÖKYÜZÜNDE NEŞELİ BİR MEYHANEDE
Usta oyuncu Ferhan Şensoy’un kızı Derya Şensoy, sağlığı el vermediği için törene katılamayan babasının, Öztekin için yazdığı mektubu okudu. Ferhan Şensoy, yakın dostuna, “Günü geldi, uçtu gitti gökyüzüne. Kavuklu fotoğrafı asılı durur Ses 1885’te. Bir gün ben de geleceğim gökyüzüne. Buluşuruz gökyüzünde neşeli bir meyhanede” sözleriyle veda etti.
SANATÇIYA SANSÜRLÜ VEDA
Anadolu Ajansı’nın, Şensoy’un mektubundaki “Neşeli meyhanede” sözlerine yer vermemesi sosyal medyada büyük tepki çekti. Ses Tiyatrosu’nda düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Camisi’nde cenaze namazı kılınan Öztekin, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.