İYİ Parti ‘Kandil’deki İHA’ iddiasını sordu

İYİ Parti ‘Kandil’deki İHA’ iddiasını sordu
İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Başdanışmanı, Milli Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ın yaptığı açıklamaları...

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Başdanışmanı, Milli Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ın yaptığı açıklamaları sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya TBMM'den yanıt veren Buldan, “Çözüm sürecinde bize, partimize vaat ettiklerini elbet açıklayacağız. Açıklamazsak namerdiz” demişti. Aytun Çıray, şu soruyu yöneltti:

“Pervin Buldan, Kandil görüşmeleri sırasında havada İHA’lar gördüklerini ve sonra İnsansız Hava Araçlarının kendilerinin güvenliğini sağlamak için uçuruldukları bilgisini aldıklarını belirtmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerine ait araçların, PKK terör örgütünün merkez üssünün üzerinde içlerinde Buldan’ın olduğu heyeti korumak için uçurulduğu doğru mudur? Doğruysa bu hadise kaç kez gerçekleştirilmiş ve kimin emriyle yapılmıştır?”