İYİ Parti, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına mesafeli

İYİ Parti, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına mesafeli
Gözler Altılı Masa’yı oluşturan siyasi partilerin 26 Ocak’ta yapacağı toplantıya çevrilmişken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına mesafeli duran İYİ Parti, adayın “halka ve partilerin tabanlarına sorularak”...

Gözler Altılı Masa’yı oluşturan siyasi partilerin 26 Ocak’ta yapacağı toplantıya çevrilmişken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına mesafeli duran İYİ Parti, adayın “halka ve partilerin tabanlarına sorularak” belirlenmesi önerisini masaya getirmeyi planlıyor.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre İYİ Parti, aday belirlerken anket düzenlenmesini istiyor. “Kazanacak aday” kriterini baştan itibaren dile getiren İYİ Parti, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına en mesafeli parti. İYİ Partililer buna gerekçe olarak “İYİ Parti seçmeninin tepki olarak sandığa gitmemesi” ve Erdoğan’ın ilk turda seçilme şansının artması ihtimalini gösteriyor.

“fark azsa…”
İYİ Parti’de Ekrem İmamoğlu, ilk turda seçimi kazanma potansiyeli en yüksek isim olarak ifade edilirken, hakkındaki yargı kararı nedeniyle adaylık olasılığı düşük görülüyor. Mansur Yavaş da hala İYİ Parti’nin gündeminde. BBC Türkçe’ye konuşan bir parti yöneticisi, Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilme kriterine ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “Anketlerde, Kemal bey ile Yavaş arasında başta çok fark vardı. Şimdi, fark biraz kapanmış görünüyor. Fark 1-2 puan olur o zaman liderler içlerinden birini aday olarak tercih edebilirler.”