İYİ PARTİ ŞEN’DEN VAZ MI GEÇTİ?

İYİ PARTİ ŞEN’DEN VAZ MI GEÇTİ?
Profesör Ersan Şen, Habertürk’te katıldığı canlı yayında İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söylemiş, reklam arasında Akşener’in danışmanı Buğra Kavuncu kendisini telefonla arayıp Meral Akşener ile...

Profesör Ersan Şen, Habertürk’te katıldığı canlı yayında İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini söylemiş, reklam arasında Akşener’in danışmanı Buğra Kavuncu kendisini telefonla arayıp Meral Akşener ile görüştürmüştü.

Aralarında geçen diyaloğu yine Akşener’in izni ile canlı yayında anlatan Şen, “Meral hanım bana ‘ciddi misiniz,’ diye sordu, ciddi olduğumu söyledim, görüşelim dedi,” ifadelerini kullanmıştı.

Reklam arasında gelen adaylık teklifi İYİ Parti’de de şaşkınlık yarattı. Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, Şen’in adaylığıyla ilgili soruya, "Henüz bir şey bilmiyoruz. Sadece televizyonda izledik. Bir görüşmemiz olmadı," yanıtını verdi.

Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu da muhtemelen gelen eleştirileri de dikkate alarak görüşmenin içeriğini Ersan Şen ile Akşener arasındaki diyalogdan biraz daha farklı duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Zorlu, "Bir TV yayını sırasında Sn. Ersan Şen’in partimiz hakkında ortaya koyduğu kıymetli değerlendirmeler sebebiyle Genel Başkanımız kendisini arayarak teşekkür etmiş ve istişare amacıyla görüşmeye davet etmiştir,” dedi. Açıklamada adaylık teklifine değinilmedi.

SOSYAL MEDYADA ERSAN ŞEN FIRTINASI ESTİ
Katıldığı programda Cumhurbaşkanı adayı olma isteğini dile getiren hukukçu Profesör Ersan Şen’e, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in reklam arasında ulaşıp, “Ciddiyseniz görüşelim” teklifi, Altılı Masa’nın dağılmasına kızan seçmenin tepkisine neden oldu.

Aylardın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına mesafeli yaklaşan, “Kazanacak aday” diyerek Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu isimlerini öne çıkartan Akşener’in Prof. Ersan Şen’e “Ciddi iseniz görüşelim” demesi sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında girdi.

Ahmet Aziz Nesin Ersan Şen’e iletilen, “Görüşelim” teklifinin ciddiyetsiz olduğunu söyledi, gazeteci Merdan Yanardağ, “Yahu masayı bu yüzden mi dağıttınız,” diye sordu.

“Umarım bu furya Ersan Şen ile sınırlı kalır da Ajdar’a kadar gitmez,” mesajları ile espri yapanlar da vardı, Ersan Şen’e götülüren teklife, “Demek ki bu durumda Kemal Kılıçdaroğlu kazanamayacak aday, Ersan Şen kazanacak aday, öyle mi,” sorusunu yöneltenler de.