İYİ Parti TSK’yı yeniden yapılandıracak: Erkeklere 3 ay, kadınlara gönüllü askerlik

İYİ Parti TSK’yı yeniden yapılandıracak: Erkeklere 3 ay, kadınlara gönüllü askerlik
İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanlığı, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Yeniden Yapılandırılması" konulu rapor hazırladı. İYİ Parti'nin iktidarında milli güvenlik politikalarıyla ilgili yapılacakların sıralandığı...

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanlığı, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Yeniden Yapılandırılması" konulu rapor hazırladı. İYİ Parti'nin iktidarında milli güvenlik politikalarıyla ilgili yapılacakların sıralandığı raporda, askerlikle ilgili detaylar dikkat çekti. İYİ Parti raporunda, son 20 yılda, devletin yapısının ve devletin hayat bulduğu kurumlarının çok büyük oranda tahribata uğratıldığı özellikle bürokrasinin çok büyük zararlar gördüğü ifade edildi. İYİ Parti iktidarında milli güvenlik kurumlarıyla ilgili nelerin yapılacağının anlatıldığı raporda, askerlikle ilgili de şu bilgiler yer aldı:

DÖVİZLE ASKERLİK KALKACAK
“Erkeklere eşit şekilde 3 aylık temel eğitim yükümlülüğü getireceğiz ve yükümlülüğü yerine getiren vatandaşlarımızın SGK primlerini karşılayacağız. İsteyen kadınlara da temel askerlik eğitimi vereceğiz ve bu eğitimi alan kadın vatandaşlarımıza sigorta primlerini ödemek dâhil ekonomik pozitif ayrımcılık uygulayacağız.

TSK’nın insan gücü ihtiyacının tamamını profesyonel personelden karşılayacağız. Yedek subay, yedek astsubay, sözleşmeli er ve bedelli askerlik uygulamalarını (Dövizle askerlik dâhil) kaldıracağız.”