İYİ Parti üstündeki kara bulutlar…

İYİ Parti üstündeki kara bulutlar…
‘Eve dön’ çağrısı olmadı, ‘yerli ve milli’ iltifatı da iş yapmadı, İYİ Parti şimdi kongrede başlayan ve yavaş yavaş kangrene dönen parti içi çekişme üzerinden yine gerilimin merkezinde ve iktidarın hedefinde.Partinin...

‘Eve dön’ çağrısı olmadı, ‘yerli ve milli’ iltifatı da iş yapmadı, İYİ Parti şimdi kongrede başlayan ve yavaş yavaş kangrene dönen parti içi çekişme üzerinden yine gerilimin merkezinde ve iktidarın hedefinde.
Partinin bir kurucusu, Prof. Ümit Özdağ, partinin İstanbul gibi devasa bir ilinin yöneticisine, İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya açık açık “FETÖ’cü” dedi. Siyaseti izleyen herkes biliyor ki; Özdağ Kavuncu üzerinden Akşener’i hedef aldı. Kongrede kendi ismini “yazılmayacaklar” listesine yerleştirenlere ama özellikle teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’a ve Aydın’a göz yumduğuna inandığı Akşener’e ders verdi. Parti ile köprüleri atma pahasına.
Cumhur ittifakına çağırarak, daha önce FETÖ’cülükle suçladıkları Akşener’e ‘yerli ve milli’ payesi vererek kendi saflarına çekemedikleri İYİ Parti bu saatten sonra iktidar için yeniden ‘proje’ oluşum haline dönüşüverdi.
Ak Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan kendilerine operasyon çekildiğini söyleyen Akşener’e yanıt verirken İYİ Parti’yi, “CHP’ye gitmeyecek milliyetçi ve muhafazakar oyların HDP’ye aktarılması” projesi diye tanımladı.
İYİ Parti’deyse istenmeyenler listesi hazırlayıp bunu Akşener’e kabul ettiren Koray Aydın hedefte. Hatta bunun Cumhur İttifakı’nın projesi olduğunu düşünenler, Akşener’in liste krizine ikna edilerek faka bastırıldığına inananlar bile var.
İlk iki salvoyu atlatan Akşener şimdi daha sıkı bir sınav ile karşı karşıya. Kongrede küsen milletvekillerinin gönlü henüz alınamadı. Prof. Ümit Özdağ parti içinde görünse de aslında artık dışarıda ve kulislerde yeni kuracağı partinin ismi bile konuşuluyor.
Tartışmaların CHP içindeki huzursuzlukla, Muharrem İnce olayı ile benzerliğine dikkat çekerek, ‘seçime kadar bu oyunlar bitmez’ tahminini yürütenlerin sayısı da hiç az değil.