İYİ Parti’den AKP ve TRT’ye Öcalan için başsağlığı

İYİ Parti’den AKP ve TRT’ye Öcalan için başsağlığı
Korona nedeniyle Erbil’deki bir hastanede tedavi gören PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın dün sabah öldüğü duyuruldu. Şanlıurfa’da yaşayan Mehmet Öcalan DHA’ya yaptığı açıklamada, “Uzun süredir...

Korona nedeniyle Erbil’deki bir hastanede tedavi gören PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın dün sabah öldüğü duyuruldu. Şanlıurfa’da yaşayan Mehmet Öcalan DHA’ya yaptığı açıklamada, “Uzun süredir Osman ile görüşmüyorduk. Ölümü nedeniyle üzüntü yaşıyoruz. Kardeşimizin cenazesinin Türkiye’ye getirilmesini bekliyoruz. Avukatlarımız aracılığıyla ağabeyime durum iletilecek ve ondan gelecek habere göre yol haritası çizeceğiz” dedi.

YEREL SEÇİM DÖNEMİNDE TRT’YE ÇIKARILMIŞTI
Osman Öcalan ismi son olarak 2019’daki yerel seçim döneminde TRT Kürdi’ye çıkarılması üzerine kamuoyu gündemine gelmişti. Osman Öcalan, yerel seçimler öncesi tartışma yaratan programa ilişkin şu açıklamayı yapmıştı:
“TRT’den teklif geldi. Türkiye basınına yaklaşımım her zaman olumlu olmuştur. Başka kanal olsaydı, yine görüşürdüm. Devlet görevlilerinden herhangi bir teklif gelmedi. İmamoğlu meselesini muhabir sordu. İmamoğlu gündemdeydi. Acil bir sorun olarak görüşümü dile getirdim. Kısa bir süre önce bir Cumhurbaşkanı danışmanıyla görüştük. Uzun bir görüşme oldu. PKK başta olmak üzere yaşanan durumlarla ilgili görüştük.”

Osman Öcalan, 2007 yılında gazeteci Sadık Güleç’e röportaj vermişti.

İYİ Parti’den AKP ve TRT’ye Öcalan için başsağlığı

Osman Öcalan, tekrarlanan İstanbul seçimi öncesinde TRT tarafından ekrana çıkarılmış ve İmamoğlu’nu eleştirmişti. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, AKP ve TRT’ye “Öcalan için başsağlığı” mesajı yayınladı.